Huisbeveiliging

Lees hier de veelgestelde vragen + antwoorden over huisbeveiliging, alarmsystemen en camerabewaking. Feenstra geeft als expert in beveiliging graag antwoord op al uw vragen. Mocht u uw vraag niet beantwoord zien, kunt u op werkdagen tussen 08.30 - 17.00 uur bellen met onze Klantenservice, tel: 088 - 6660666. Voor technische problemen kunt u terecht bij onze Helpdesk op telefoonnummer: 088-6660660.

Veelgestelde vragen Alarmsysteem

Belt u in het geval van een technisch probleem gerust met onze helpdesk op werkdagen van 08:00-17:00 uur via het telefoonnummer 088-6660660.

Ja. Wij hebben voor u alle handleidingen overzichtelijk op een pagina ondergebracht. Hier vindt u de handleidingen.

Feenstra Veiligheid is een BORG-erkend bedrijf, dus dat is zeker mogelijk. De noodzaak van een BORG-alarmcertificaat is afhankelijk van uw situatie. Bel gerust met onze adviseurs van Feenstra Veiligheid in Roosendaal via het telefoonnummer 055-5381080. Zij helpen u hier graag mee verder.

Wij adviseren altijd om rookmelders te plaatsen. Sinds 2003 is het in nieuwbouwwoningen zelfs wettelijk verplicht. Op iedere verdieping waar mensen slapen en in de centrale hal moeten rookmelders aanwezig zijn. Indien u een alarmsysteem heeft, dan kunt u kiezen voor daarbij passende rookmelders die ook worden aangesloten op het alarmsysteem (en meldkamer). In het geval er rook gesignaleerd wordt, ontvangt u van de meldkamer een melding.

Batterijen gaan gemiddeld 2 tot 4 jaar mee en zijn heel eenvoudig te vervangen. Batterijen kunt u bestellen door te bellen met onze helpdesk via het telefoonnummer 088-6660660. U kunt uw batterijen ook hier bestellen op onze website. 

Feenstra Beveiliging biedt ook huisdiervriendelijke melders. Vraag Feenstra naar de mogelijkheden.

Nee. De componenten communiceren via een gecodeerd signaal waardoor het alarmsysteem van uw buren geen storing zal geven met uw systeem of andersom.

Waarschijnlijk moet de batterij vervangen worden. Om te controleren of dit het geval is, kunt u contact opnemen met onze helpdesk via het telefoonnummer 088-6660660.

Voor het maken of het verzetten van een afspraak met een monteur van Feenstra Veiligheid kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling planning via het telefoonnummer 088-6660650. Gemaakte afspraken voor een bezoek van de monteur kunnen tot 48 uur voor de afspraak kosteloos worden verzet of geannuleerd.

U kunt dit doorgeven aan onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660600. U dient zelf het alarmsysteem te demonteren en mee te nemen. Onze monteur zal het alarmsysteem in uw nieuwe huis installeren. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Ja. Dat is in principe mogelijk. Hier zijn wel kosten aan verbonden voor de nieuwe eigenaar. Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660600.

Ja. In de huiscentrale (onderdeel van het Feenstra alarmsysteem) is een sirene ingebouwd (104 decibel). 

De lekkagemelder, rookmelder, koolmonoxidemelder en gasmelder werken altijd. Ook als u thuis bent en het alarm niet is ingeschakeld. Bij de overige melders kan de monteur voor u instellen welke componenten er in werking moeten zijn wanneer u thuis bent.

Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660600. Of stuur een email naar info.beveiliging@feenstra.com.

De later bestelde componenten zullen geïnstalleerd worden door een van onze Feenstra Veiligheid monteurs.

Wanneer u uw afstandsbediening bent kwijt geraakt dan is het aan te raden om deze direct te verwijderen uit mijnbeveiliging.feenstra.com. In het geval u de afstandsbediening terug heeft gevonden, kunt u deze eenvoudig zelf opnieuw aanmelden op het alarmsysteem. Voor de aanschaf van een nieuwe afstandsbediening kunt u contact opnemen met onze helpdesk via het telefoonnummer 088-6660660.

Voor vragen over het alarmsysteem vindt u hier de handleidingen. Heeft u desondanks nog steeds een vraag over de werking van het alarmsysteem? Dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk via het telefoonnummer 088-6660660. 

Mocht dit probleem zich voordoen dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk via het telefoonnummer 088-6660660.

Voor vragen over garantie kunt u contact opnemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660600.

Bij een alarm worden de door u opgegeven contactpersonen op de door u ingegeven volgorde benaderd. Wanneer een contactpersoon niet reageert, dan wordt binnen enkele seconden automatisch de volgende persoon op de lijst gecontacteerd. Dit geldt voor zowel de virtuele meldkamer als voor de bemande meldkamer.

Om uw wachtwoord te resetten, kunt u contact opnemen met onze helpdesk via het telefoonnummer 088-6660660.

Gemaakte foto’s blijven 30 dagen opgeslagen in de cloud, daarna worden ze automatisch verwijderd. Wij adviseren u om de beelden die u wilt bewaren vanuit de Feenstra Veilig app op te slaan op uw smartphone. Op die manier heeft u altijd toegang tot de beelden.

Ja. Dit is mogelijk. Via de Feenstra Veilig app kunt u altijd beelden (foto’s) maken. Let op: het maken van foto’s zal de levensduur van de batterij verkorten.

Het alarmsysteem is uit te breiden tot maximaal 32 componenten.

Uw telefoongegevens zijn eenvoudig te wijzigen door contact op te nemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660600.

Nee, voor het abonnement betaalt u een vast bedrag per maand, ongeacht het aantal alarmmeldingen per SMS, telefoon of e-mail. 

Ja. U kunt het alarmsysteem in- en uitschakelen door middel van de Feenstra Veilig app, mijnbeveiliging.feenstra.com, of met een (luxe) afstandsbediening. 

Nee. Dit pakket wordt niet meer aangeboden. Bent u reeds klant en u heeft vragen over uw huidige Doe-het-zelf beveiligingspakket, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660600.

U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660670 of mailen naar  opzeggingen.beveiliging@feenstra.com

Nee. Voor advies hierover kunt u bellen met onze helpdesk via het telefoonnummer 088-6660660.

Veelgestelde vragen Alarmsysteem met virtuele meldkamer

Uw waarschuwingsadressen zijn eenvoudig aan te passen wanneer u inlogt in mijnbeveiliging.feenstra.com.

Bij de bemande meldkamer ontvangen de door u opgegeven contactpersonen een melding. Indien de situatie hierom vraagt waarschuwen wij direct de hulpdiensten. Indien u aangemeld bent bij een virtuele meldkamer dan zult u zelf de politie of brandweer moeten alarmeren. De virtuele meldkamer zal dit niet automatisch voor u doen. 

Bij een alarmmelding wordt er een automatische waarschuwing gestuurd naar de door u opgegeven contactpersonen. Indien de door u aangewezen contactpersonen iets verdachts signaleren, kunnen zij direct contact opnemen met de hulpdiensten. Uiteraard alleen in die gevallen waarin zelf ingrijpen niet mogelijk is.

Ja. U kunt uw alarmsysteem bedienen via de virtuele meldkamer, mijnbeveiliging.feenstra.com of de Feenstra Veilig app.

U kunt maximaal 16 componenten aansluiten op de virtuele meldkamer.

Ja. Overal waar u toegang heeft tot het internet, kunt u het alarmsysteem via de virtuele meldkamer bedienen.

Ja. Uw gegevens zijn veilig. De website van de virtuele meldkamer is beschermd middels SSL (Secure Socket Layering) dit zorgt ervoor dat toegang van buitenaf onmogelijk is. Deze beveiligingsmaatregel zorgt ervoor dat toegang van buitenaf onmogelijk is.

Ja. De sirene kunt u eenvoudig in- of uitschakelen via de virtuele meldkamer. U kunt tevens kiezen voor een stil alarm of voor een luid alarm.

Veelgestelde vragen Alarmsysteem met bemande meldkamer

Met ingang van juni 2016 belt de Alarm Control Nederland meldkamer ‘herkenbaar’ naar buiten toe.
Voorheen was dit vanwege diverse redenen niet mogelijk maar omdat velen van u via ons klanttevredenheidsonderzoek om een aanpassing hebben gevraagd zijn we hard aan de slag gegaan met de benodigde technische aanpassingen om dit te realiseren.

Dit betekent dat het nummer 0165 781 999 voortaan op uw display zal verschijnen wanneer u gebeld wordt voor een melding.
We raden u dan ook aan om dit nummer apart op te slaan in uw telefoon zodat u het direct kunt zien wanneer u door ons bent gebeld.

Voor het terugbellen naar aanleiding van een gemiste oproep kunt u het alarmnummer dat op uw identificatiepas staat blijven gebruiken, indien u deze al in uw telefoon had staan kunt u dit zo laten. Indien u terugbelt naar 0165 781 999 krijgt u een bandje te horen wat u doorverwijst naar uw identificatiepas waar ons alarmnummer 0165-555554 en uw identificatiecode op staan. Zoals u wellicht al weet hebben wij namelijk ten alle tijden uw identificatiecode nodig wanneer u ons belt.

Ja. Een alarmsysteem van Feenstra Veiligheid kan worden aangesloten op een virtuele meldkamer of een bemande meldkamer (Alarm Control Nederland B.V.). Beiden zijn voorzien van de meest geavanceerde technieken en zijn onderdeel van Feenstra Veiligheid.

Om uw waarschuwingsadressen te wijzigen kunt u telefonisch contact opnemen met Alarm Control Nederland B.V. via het telefoonnummer 0165-576576.

Veelgestelde vragen Feenstra Veilig app

Met de Feenstra Veilig app kunt u uw alarmsysteem in- of uitschakelen en kunt u het logboek van uw alarmsysteem inzien. Hier ziet u de status en wijzigingen van uw alarmsysteem in het verleden in terug. Indien u in het bezit bent van een bewegingsmelder met camera, dan kunt u de gemaakte beelden terug zien in de app.

Privacy zaken staan beschreven in de algemene voorwaarden. Zo heeft Feenstra Veiligheid bijvoorbeeld geen toegang tot de beelden die door uw bewegingsmelder met camera zijn gemaakt.

Ja. Dit is mogelijk met de Feenstra Veilig app. 

U kunt maximaal 30 gebruikers aanmelden op de Feenstra Veilig app.

Als een medegebruiker tegelijkertijd inlogt, krijgt de andere gebruiker de onderstaande afbeelding te zien en zal worden afgemeld in de Feenstra Veilig app.

Feenstra Veilig app

Nee. De Feenstra Veilig app is alleen te downloaden voor de besturingssystemen Android en IOS. Voor smartphones met een Microsoft besturingssysteem is de Feenstra Veilig app helaas niet beschikbaar.

Nee. De Feenstra Veilig app is gratis te downloaden in de Appstore of Google Play.

Als u 5 keer uw wachtwoord verkeerd heeft ingevoerd dan kunt u na 30 minuten weer een poging doen om in te loggen. Bent u uw wachtwoord vergeten? Dan kunt u contact opnemen met de helpdesk via het telefoonnummer 088-6660660.

Uw telefoongegevens zijn eenvoudig aan te passen wanneer u inlogt in mijnbeveiliging.feenstra.com.

Veelgestelde vragen Beveiligingscamerasysteem

Dat is toegestaan als op de camerabeelden ook een deel van uw bedrijfspand of woning te zien is. Bijvoorbeeld de voorzijde van uw winkel of woning.

Beelden mag u in principe onbeperkt bewaren. De enige voorwaarde is wel dat u te kennen geeft dat er opnames gemaakt worden. Door het plaatsen van waarschuwingsstickers bijvoorbeeld en/of door een confrontatiemonitor bij de ingang van de winkel of woning.

Feenstra huisbeveiliging certificeringen

  • Techniek Nederland
  • Feenstra Meldkamer Pac
  • KM req 260x100
  • Borg certificaat beveiliging
  • ACN logo
  • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
  • InstallQ aantoonbaar beter Feenstra