Genieten én besparen met een slimme thermostaat

’s Ochtends vroeg ontbijten in een perfect voorverwarmde woning. Of via uw smartphone de temperatuur in huis regelen, waar u ook bent. De slimme thermostaat maakt het mogelijk. Waarom slim? Omdat hij zich in het aansturen van de cv-ketel aanpast aan uw huis en uw ritme.

Bekijk meteen welke slimme thermostaat bij uw cv-ketel past. Ook als u vloerverwarming heeft, kunt u genieten van het gemak van een slimme thermostaat! Kies daarom bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel voor een slimme thermostaat.

Vergelijk de top 3 slimme thermostaten bij Feenstra

Slimme thermostaatevohomeeTwistNest
Prijs bij aanschaf van een cv-ketel € 299,- € 199,- € 249,-
Weekprogramma . . .
Bedienbaar via app (iOS / Android) . . .
Modulerend aansturen van de cv-ketel      
Ook te gebruiken als u vloerverwarming heeft (via de cv-ketel) . . .
Mogelijk bij stadsverwarming met zoneklep . . .
De temperatuur is instelbaar per ruimte in huis (met additionele componenten) . . .
Zet automatisch de verwarming lager als u niet thuis bent (via GPS of sensor) . . .
Maandelijks energierapport, waar u uw energieverbruik kunt zien . . .
Meer informatie evohome eTwist Nest

 

 

  • Bedienbaar via de app
  • Controle over uw energieverbruik
  • Voor elke cv-ketel een geschikt model

Kies voor een slimme thermostaat bij een cv-ketel

Gratis ATAG One slimme thermostaat

Koopt u een ATAG A244EC, E325EC, i28EC of i36EC cv-ketel inclusief all-in service, krijgt u nu een gratis ATAG One slimme thermostaat cadeau. De ATAG One is een draadloze design thermostaat, die via de app op afstand bedienbaar is. Ook in het geval van storingen geeft de slimme thermostaat een melding. Met de ATAG One komt u nooit meer thuis in een koud huis.

ATAG cv-ketel + gratis ATAG one

Hoe werkt een slimme thermostaat?

Alle cv-ketels hebben een aan/uit-functie. Kamerthermostaten kunnen alleen díe functie gebruiken. De ketel gaat op 100% vermogen draaien als het te koud wordt en slaat uit als het warm genoeg is. De temperatuur in huis kan daardoor een beetje schommelen. Veel moderne cv-ketels hebben een ‘modulerende’ functie. Sluit u daar een slimme thermostaat op aan, dan is de ketel energiezuiniger. Modulerende cv-ketels ‘vragen’ aan de slimme thermostaat wat de huidige en de gewenste kamertemperatuur is. De cv-ketel rekent daarna uit hoeveel vermogen er nodig is, en wanneer precies, om de juiste temperatuur te bereiken of te behouden.

Met het oog op energieverspilling zijn sommige thermostaten zelfs al zo ingeregeld dat wanneer in een ruimte het raam open staat, de verwarming automatisch wordt uitgeschakeld en dat u per zone uw huis kunt verwarmen. De investering verdient u doorgaans al in twee jaar terug. De slimme thermostaat wordt nog slimmer, handiger en leuker wanneer er verbindingen met andere apparaten in huis worden gelegd. Dit heet Internet of Things. Lees ook meer over de snelle opmars van domotica.

Waarom kiezen voor een slimme thermostaat?

  • Biedt gemak en comfort
  • Op afstand bedienbaar via de app
  • Controle over het energieverbruik
  • Inzicht in uitgaven om kostenbesparing te realiseren

"Elk uur dat een leeg huis wordt verwarmd, is verspilling van geld en energie’, zegt Robert Star, onderhoudsmonteur van Feenstra. ‘Een slimme thermostaat kan die verspilling voorkomen. Omdat een slimme thermostaat op afstand te bedienen is, kun je de temperatuur aanpassen vóórdat je thuiskomt. Thuis komen in een koud huis hoeft dus niet meer!"

Wordt uw woning verwarmd met stadswarmte?

Bij stadsverwarming is installatie van een (slimme) thermostaat gewoon mogelijk. De kosten voor de installatie zijn afhankelijk van de bestaande situatie. De prijs hangt onder af van het feit of er al een standaard of klok kamerthermostaat hangt en of u de temperatuur op de graden nauwkeurig kunt bedienen in de woning. 

slimme thermostaat stadsverwarming

Handleidingen

Feenstra is geselecteerd installateur voor slimme thermostaten. Wij installeren deze altijd in combinatie met een cv-ketel. Heeft u een (slimme) thermostaat bij ons aangeschaft, dan monteren wij deze ook voor u. Wilt u graag alle handleidingen inzien? Dan kunt u deze hieronder downloaden.