* verplichte velden
Met zonnepanelen wekt u uw eigen stroom op, bespaart u op energiekosten en vermindert u uw afhankelijkheid van energieleveranciers. Maar hoe werkt het precies? Wat levert het op? En is uw dak geschikt? Bij Feenstra helpen wij u met duidelijke antwoorden en praktische oplossingen, zodat u zorgeloos profiteert van duurzame energie.
Bekijk gelijk ons zonnepanelen assortiment
Zijn zonnepanelen een slimme investering? Er is veel nieuws over zonnepanelen, vooral over terugleverkosten en het afbouwen van de salderingsregeling vanaf 2027. Hierdoor kan het gevoel ontstaan dat zonnepanelen een slechte keuze zijn of niet rendabel. Maar laten we duidelijk zijn: zonnepanelen blijven rendabel! En wel hierom:
Binnen 1 minuut uw persoonlijk bespaaradvies!
Bespaar op uw energiekostenMet 10 zonnepanelen heeft u een rendement van gem. € 1020,- per jaar.
Verhoog de waarde van uw woningMaak uw huis duurzamer.
OnderhoudsvriendelijkMet het Zon Zeker-pakket heeft u er helemaal geen omkijken meer naar.
Inzicht en controleMet de app van uw omvormer ziet u real-time hoeveel stroom u opwekt en kunt u daarop inspelen.
Slimme energieoplossingenProfiteer maximaal van uw eigen stroom met een thuisbatterij, zonnestroomboiler of airco.
Vul uw gegevens in en we kijken samen wat het beste past bij uw situatie.
Vrijblijvend advies
De salderingsregeling stopt. In dit schema ziet u precies hoe het nu werkt en wat er vanaf 2027 verandert.
Eenvoudig via onze website.
Een van onze adviseurs neemt contact op om uw situatie door te nemen.
Met onze geavanceerde software analyseren we uw dak en woning, vaak zonder fysieke inspectie.
U ontvangt een offerte die perfect past bij uw situatie.
Wilt u de regie over uw energieverbruik in eigen hand nemen? Feenstra helpt u graag verder!
Advies op maat aanvragen
Met ons online advies kijken we wat het beste bij uw situatie past, en krijgt u een vrijblijvende offerte op maat.
Online advies
Wij kunnen ons voorstellen dat u op zoek bent naar alle benodigde informatie over zonnepanelen. Hier vindt u de veel voorkomende vragen.
Een zonnepaneel of fotovoltaïsch paneel (kortweg pv-paneel) is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Hiervoor worden een groot aantal zonnecellen op een paneel gemonteerd. Deze zonnecellen zijn een soort glazen plaatjes die lichtenergie omzetten in bruikbare elektrische energie. Als we praten over de panelen en de omvormer samen, dan heet dat een zonne-energiecentrale of zonnepanelen-installatie. Zonnecollectoren zijn iets anders: die wekken geen stroom op maar verwarmen water.
Men rekent op 25 jaar voor de panelen. Feenstra geeft 2 jaar garantie op het hele systeem (dus inclusief omvormer) en 25 jaar opbrengstgarantie.
Het opwekken van energie met behulp van zonnepanelen is een bewezen techniek. Indien u de financiële middelen voor de aanschaf heeft en uw dak is geschikt (doe hiervoor onze online advies tool), kunnen wij geen redenen bedenken om niet tot de aanschaf van zonnepanelen over te gaan.
Ja. Wanneer ze op de juiste manier zijn geïnstalleerd, zijn de panelen bestand tegen zware weersomstandigheden.
In 2012 en 2013 kon Agentschap NL in totaal ruim 50 miljoen euro subsidie verlenen aan particulieren, maar deze subsidiepot is inmiddels leeg. De subsidieregeling om duurzame energie op te wekken, krijgt vanuit de nationale overheid geen vervolg. Via gemeentes en provincies zijn er vaak wel diverse subsidies voor duurzame aanpassingen aan uw woning te verkrijgen. De subsidies zijn meestal voor energiebesparende maatregelen maar ook voor het opwekken van duurzame energie, zoals zonne-energie. Weten wat u aan subsidie kunt krijgen? Neem contact op met de energiecoördinator van uw gemeente of bekijk de Energiesubsidiewijzer.
Het rendement van uw zonnepanelen hangt af van hoe ze geplaatst kunnen worden. En hangt ook af van de kwaliteit van het paneel. Zo zijn zonnepanelen van polikristallijn goedkoper. Maar daarvan moet u er meer plaatsen voor hetzelfde rendement. Monokristallijn-zonnepanelen geven het beste rendement. Gemiddeld bespaart u in Nederland met negen zonnepanelen 50% van uw elektriciteitsgebruik (bij een gemiddeld gebruik van 3500 kWh).