Menu

Uw zonnepanelen laten controleren?

Feenstra zonnepanelen dak1

Het aantal huishoudens dat zonnepanelen heeft, heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen om een aantal redenen:

  • Vermogen is toegenomen, de prijs is afgenomen.
  • Stimuleringsmaatregelen zorgden voor toename populariteit.
  • Gezien de lage rente is investeren in zonnepanelen aantrekkelijk dan sparen.

Een aantrekkelijke investering dus

Maar functioneert alles naar behoren?

Dan mag u verwachten dat u het beloofde rendement terugziet. Er zijn echter een aantal factoren die de opbrengst kunnen belemmeren. De praktijk leert dat de beloofde opbrengst en het rendement niet altijd waargemaakt worden. Laat uw installatie daarom controleren.

Meer over de Zon Prestatie Check

En hoe staat het met de veiligheid?

Met de vlucht die zonnepanelen hebben genomen zijn ook het aantal fabrikanten van panelen, omvormers en andere onderdelen toegenomen. Ook zijn het aantal installateurs dat de panelen plaatst toegenomen. Kwaliteit is hierbij niet altijd gegarandeerd. Zodoende zijn de veiligheidsnormen in de loop der tijd aangescherpt. 

Heeft u zonnepanelen en wilt u weten of het verstandig is om een controle uit te laten voeren?
Door deze vragen te beantwoorden komt u erachter.

1/5
1 2 3 4 5
De omvormer die gelijkstroom omzet naar wisselstroom kent een kortere levensduur dan de panelen. Indien de omvormer niet goed functioneert ziet u dit terug door verminderde opbrengst. Tijdens een goede check wordt het functioneren van de omvormer nagelopen.
Onder andere hagel, storm of bliksem kunnen leiden tot beschadigingen in de panelen. Deze zijn niet altijd met het blote oog waarneembaar. Tijdens een goede controle komen dit soort defecten aan het licht.
Schaduw op een van de panelen kan van invloed zijn op de totale opwek van een rij panelen. Dit komt omdat deze serie-geschakeld zijn (zoals de kerstboomverlichting). Tijdens een goede controle wordt dit effect meegenomen in het advies en wordt er aangegeven of u maatregelen kunt treffen om het effect van schaduw te verkleinen.
Witte plekken zijn een indicatie voor delaminatie. Dit effect treedt op als de toegepaste lijm haar kracht verliest door veroudering, vocht of temperatuurspanning. Dit heeft effect op de opbrengst.
Nog niet alle vragen zijn beantwoord
Een ogenblik geduld a.u.b.

Vattenfall FeenstraSamenwerking Vattenfall & Feenstra

In de samenwerking met Vattenfall, verzorgt Feenstra de adviesafspraken, installatie en service voor zonnepanelen, cv-ketels, cv-ketelonderhoud, ventilatie en huisbeveiliging.

Met meer dan 1.500 medewerkers beheert, verzorgt en onderhoudt Feenstra een sterke klantenbasis die bestaat uit meer dan 800.000 Nederlandse huishoudens, met name particulieren en woningcorporaties. Met het uitgebreide netwerk aan vestigingen heeft Feenstra een dienstverlening die 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar staat.

 

Onze certificeringen voor zonne-energie

  • Zonnekeur Feenstra
  • VCA veiligheids checklist aannemers
  • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
  • Install Q