De zon blijft winstgevend

9 Vragen over de toekomst van uw zonnepanelen

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for D.J. Oosterhof
  D.J. Oosterhof 45 dagen geleden

  De salderingsregeling stoppen is niet slim om gebruikers te enthousiasmeren. De energie maatschappijen hebben dit bereikt door hun lobby daarop te richten.
  Hopelijk komt er snel een systeem waarmee de zonnepanelen afgeschakeld kunnen worden wanneer de opbrengst hoger is dan het gebruik op dat moment.
  Stroom terug leveren aan het net en er niet voor betaald worden is een schandalige uitkomst in deze .

 • Gravatar for PJ Nan
  PJ Nan 55 dagen geleden

  Goedemiddag, via zelfstroom aanbod gekregen, is dit verstandig?

 • Gravatar for Henry B
  Henry B 56 dagen geleden

  Er zijn mensen die niet zoveel geld hebben en die giga bezuinigd hebben om zonnepanelen te kunnen plaatsen zoals wao'ers en die worden voor de zoveelste keer weer eens door de regering in " het zonnetje " gezet,oftewel ze worden weer eens nog verder in de put geschopt. Dankzij Den Haag hebben deze mensen net als bejaarden en mensen in de bijstand straks niet eens meer droog brood en kunnen ze alleen nog op een houtje bijten. Ik ben in ieder geval spuugzat van Nederland en zeker van de zakkenvullende graaiers in den haag die van alles beloven maar de beloften nooit nakomen behalve voor de rijken en multinationals.

 • Gravatar for Ton Nieuwpoort
  Ton Nieuwpoort 56 dagen geleden

  Jammer dat de overheid in de toekomst de salderingsregeling gaat afschaffen. Maar ja, zo gaat het altijd in ons “mooie gave” Nederland (citaat van Rutte). Ik kan mij nog herinneren dat er een paar jaar geleden (vorige kabinet) een minister van economische zaken zat die wilde dat er inkomstenbelasting zou worden betaald over de opbrengst van de terug geleverde energie (stroom). Tot op heden is dit (nog niet) gerealiseerd, maar het zou mij niets verbazen als dit in de toekomst werkelijkheid wordt. Maar goed in Nederland is Jan modaal en de mensen met een lager inkomen; altijd de lul. Eerst lekker maken en dan duurder. Kijk maar naar vroeger toen de mensen nog op kolen stookte. Toen promote de overheid dat we aan de centrale verwarming moesten. Dat was schooner en goedkoper. Toen de meerderheid CV had werd het duurder. En starks moeten we allemaal van het gas af en aan de warmtepomp. En wat dacht u van de elektrisch auto. Ook daar moeten we straks allemaal aan, terwijl een waterstof auto pas echt schoon is, geen uitstoot heeft en geen vervuilde accu’s heeft. Maar ja de economie moet blijven draaien. Eerst allemaal elektrisch en dan met z’n allen aan de waterstof auto.

 • Gravatar for Kleefstra
  Kleefstra 57 dagen geleden

  Jammer dat jantje modaal altijd weer de lul is. X op X bij welke wetsvoorstel van de regering word het bij jantje modaal het geld op gehaald. We proberen ons best te doen maar krijgen steeds weer de deksel op ons neus. Dat beetje stroom wat we over hadden wordt ons afgestoken en krijgen daar een minimum vergoeding voor . Zodat we altijd afhankelijk moeten blijven van wie dan ook .

 • Gravatar for Bram le Duc
  Bram le Duc 57 dagen geleden

  hoge investering word teniet gedaan door deze regeling consument weer de dupe

 • Gravatar for martien neuij
  martien neuij 57 dagen geleden

  Men praat over de slimme meter maar die is alleen slim voor de leveranciers die kunnen besparen op de mensen die niet meer de meter hoeven op te nemen bij de mensen thuis.
  Je kunt zelf toch ook de meter opnemen dat doen we nu ook.
  Voor her verbruik schrijf je dat zelf toch op om de zoveel dagen of weken dan kun je ook zelf berekening wat je verbruikt.
  Heb zelf ook zonnepanelen en de meter die draait lekker terug op zonnige dagen.

 • Gravatar for Jan Wijnker
  Jan Wijnker 57 dagen geleden

  Wat vaak vergeten wordt dat in veel gevallen de meteropstelling moet worden aangepast. Dit levert dan een behoorlijke kostenpost op omdat vaak wordt gezegd dat de groepenkast moet worden vervangen of dat een hoofdschakelaar noodzakelijk word.

 • Gravatar for Jan Wijnker
  Jan Wijnker 57 dagen geleden

  Zonnepanelen zijn nu al niet rendabel voor mensen die zuinig zijn met energie (1500 kWh per jaar).
  Met de afbouw van de salderingssregeling hebben zonnepanelen financieel dan alléén zin voor veelgebruikers.

 • Gravatar for J. Tuinstra
  J. Tuinstra 57 dagen geleden

  Zonnepanelen aanschaffen is niet meer aantrekkelijk en bij een laag verbruik zelfs onvoordelig als de saldering wordt afgeschaft.