Check regelmatig uw omvormer

De energie die zonnepanelen opwekken wordt via een omvormer omgezet in stroom. Deze omvormer is dus zeer belangrijk voor het rendement dat u uit uw zonnepanelen haalt en kan het verschil maken tussen een acceptabel en een goed rendement. Ik adviseer klanten dan ook altijd bij de aanschaf van zonnepanelen te kiezen voor kwalitatief goede omvormers, maar deze ook regelmatig goed te checken.

Bij een regelmatige check, bent u er sneller bij om een eventuele storing te (laten) verhelpen, waardoor u zo min mogelijk rendement verliest. Als de zonnepanelen in werking zijn gesteld en volledig aangesloten zijn, wordt de hoeveelheid stroom die opgewekt wordt, weergegeven op de display van de omvormer. Hierop kunt u prima in de gaten houden of de omvormer voldoende haar werk blijft doen.

Meer weten over omvormers?

Dave Meuken

Meer van Dave Meuken

— Monteur

Dave Meuken (1977) is specialist bij de zonnepanelendivisie van Feenstra. Deze alleskunner rolde vanuit het vak van timmerman en isolatie-expert in zijn huidige rol. Ooit was hij de allereerste monteur zonnepanelen die bij Feenstra aan de slag ging. Inmiddels kent hij alle klappen van de zweep. Dave is van a tot z betrokken bij de projecten van zijn klanten en daar haalt hij zijn energie ook vandaan. Dit betekent dat Dave de wensen van de klant aanhoort, met de klant de mogelijkheden bespreekt en dat hij uiteindelijk de panelen ook op het dak neerlegt. Uiteraard doet hij dat veilig. Dave zijn motto is niet voor niets: ‘ik werk veilig of ik werk niet. En als ik werk, werk ik met plezier’.  In zijn vrije tijd doet deze techneut in hart en nieren graag leuke dingen met zijn vrouw en twee kinderen. Voetbal is zijn passie. 

Dave Meuken

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

  • Leonard Tan 3 jaren geleden

    Gravatar for Leonard Tan

    Het beste is om de omvormer of de leverancier/producent (bij ons goodwe) zo in te stellen dat uw dagelijks een mailtje binnenkrijgt van de opbrengst van uw zonnepanelen. Bij ons was het eerst alleen zelf te controleren via de app. Dat is stom, want de omvormer ging na tweeeneenhalf jaar plotseling midden in de zomer kapot en dat hadden we niet in de gaten. Als de leverancier van de zonnepanelen dat gelijk goed had ingesteld via de mail waren we er niet zo laat achter gekomen. Dat koste ons alles bij elkaar ruim 400 euro, gemiste inkomsten en het goed instellen via de nieuwe omvormer

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.