Comfort of besparen?

Kies wat bij u past

  • 28/05/2017 3:59pm
  • 1
  • 3 min.
  • Feenstra nieuwsredactie

Als u een autootje wilt voor de boodschappen, geeft de autodealer waarschijnlijk geen Rolls Royce mee. Zo moet ook een installateur weten wat u wilt – en waarom. U kunt dan voorkomen dat hij een superzuinige compacte boiler ophangt, terwijl uw hele gezin graag lang onder de warme douche staat. 

Een lagere energierekening, minder CO2-uitstoot, weinig onderhoud. De installateur noemde zóveel voordelen van die nieuwste hr-ketel, dat u die maar heeft genomen. Hij bedoelt het natuurlijk goed, maar een echt goede vakman adviseert niet iedereen zomaar de beste technische oplossing. Wat hij wel doet? Hij zoekt een oplossing die bij u en uw woonsituatie past. Bedenk daarom zelf vooraf goed wat u wenst. 

Zet uw wensen op een rijtje

Energie besparen is één ding, maar comfort is minstens zo belangrijk. En daar denkt iedereen anders over. Misschien wilt u wel radiatoren die snel loeiheet worden. Dan wordt u niet blij van een zuinig systeem dat het huis geleidelijk op een lage temperatuur verwarmt. En heeft u vier kinderen die ’s avonds na het sporten allemaal willen douchen? Kies dan niet voor een zuinige compacte boiler. Want dan staat er vroeg of laat iemand onder een koude straal. En wat wilt u bereiken met uw zonnepanelen? Als dat een hoge opbrengst is, kunt u er misschien beter eentje meer plaatsen. Maar wilt u de investering zo snel mogelijk terugverdienen, dan is eentje minder wellicht voordeliger.

Bepaal uw budget

Denk niet alleen na over uw wensen, maar ook over uw budget. Want aan alles hangt een prijskaartje en het is aan u om te bepalen hoeveel u overheeft voor een comfortabel huis. Een monteur kan u wel adviseren om uw ketel te vervangen. Maar als u net een dure vakantie heeft geboekt, komt dat financieel misschien niet zo goed uit. Dan kunt u beter even wachten of een ketel huren in plaats van kopen.

Vraag advies aan een vakman

Als uw wensen en budget duidelijk zijn, kan de installateur u goed vertellen welke oplossing het beste bij u en uw situatie past. Een zuinige ketel in een ongeïsoleerd huis levert bijvoorbeeld niks op. Tenzij u graag voor de vogeltjes stookt.

Cv-ketel huren zonder zorgen

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties