Feenstra ondersteunt manifest rendementseis cv-ketels

2021: Omslagjaar duurzaam verwarmen

  • 28/03/2018 9:15am
  • 0
  • 4 min.
  • Feenstra nieuwsredactie
  • 01/05/2019 11:32am

Feenstra, de grootste installateur van het land, draagt het vanmorgen door onder andere brancheorganisatie Uneto-VNI gepubliceerde Manifest Rendementseis cv-ketels een warm hart toe. Zij staat achter de doelstellingen van dit manifest om de energietransitie binnen Nederland te versnellen door het invoeren van een rendementseis voor nieuw te installeren gasgestookte verwarmingsinstallaties. Dit betekent dat Feenstra zich gaat inzetten geen gasgestookte cv-ketels meer als enige warmtevoorziening in de woning te installeren.

Wij maken ons sterk om zo spoedig mogelijk alleen nog cv-ketels in combinatie met een duurzame aanvulling, zoals een hybride warmtepomp, zonneboiler of andere aardgasbesparende producten te installeren."
Ernie van Dalen, directeur bij Feenstra

Uiteraard vervangen wij waar mogelijk ook zoveel mogelijk cv-ketels door een duurzaam alternatief. De mogelijke opkomst van groen gas blijft Feenstra ook zien als een goed alternatief voor de vervanging van aardgas als brandstof voor de gasgestookte cv-ketel. Cv-installaties die, nu of in de toekomst, op groen gas worden gestookt, blijft Feenstra installeren, ook wanneer dit de enige verwarmingsbron van de woning is”, aldus Ernie van Dalen, directeur bij Feenstra. “Daarnaast blijven wij uiteraard onze klanten wijzen op andere energiebesparende mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld isolatie, waterzijdig inregelen en zonnepanelen.”

Manifest

Het uitgangspunt van het manifest is de verduurzaming van de warmtevoorziening te versnellen, door op allerlei terreinen vaart te gaan maken. Te denken hierbij valt aan isolatie, warmtenetten, warmtepompen (all-electric en hybride) en kleinschaliger mogelijkheden als bijvoorbeeld infraroodpanelen of zonneboilers.

Feenstra toont haar betrokkenheid bij dit initiatief door bijvoorbeeld het actief informeren van bewoners over duurzame alternatieven voor en aanvullingen op de gasgestookte cv-ketel bij de vervanging van de huidige cv-ketel.

Als installateur zijn wij van mening dat wij het voortouw in de energietransitie moeten nemen. Het moet sneller, slimmer en betaalbaarder."
Ernie van Dalen, directeur bij Feenstra

Wij zijn als eerste bekend met nieuwe initiatieven en mogelijkheden. Het gaat voor Feenstra niet alleen om het verkopen van installaties. Zo kunnen wij woningcorporaties nog actiever adviseren bij het realiseren van CO2-reducerende maatregelen en onderzoeken wij de mogelijkheden voor een passende huurpropositie voor bijvoorbeeld hybride warmtepompen.”

“Het investeren in de opleiding van onze vakmensen op het gebied van duurzame technieken heeft onze volle aandacht. Onze opleidingscentra zijn inmiddels uitgerust met de laatste technieken op het gebied van duurzaamheid”.

Update mei 2019

Ruim een jaar nadat Feenstra haar steun uitsprak voor dit Manifest, ondersteunt zij nog steeds de doelstellingen en de inhoud. Gezien de ontwikkelingen in het afgelopen jaar, menen wij dat de plannen te ambitieus zijn geweest. Ook vanaf 2021 zullen wij nog steeds losse cv-ketels installeren. Wij vinden echter ook dat het voorstel op een wat langere termijn wel haalbaar is. Verder blijven wij alle bewoners van Nederland erop wijzen dat het slim kan zijn om stapsgewijs woningen te verduurzamen om zo én de energierekening al op korte termijn omlaag te brengen, alsook uw eigen bijdrage te leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Contact met Feenstra pers & media

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.