Fossielvrij in één generatie

Realistisch advies onmisbaar bij energietransitie

Adriaan Pietersma, CEO Feenstra over de Energietransitie en de rol van Feenstra: 

"De grootste transformatie vindt achter de voordeur plaats. Wat houdt bewoners bezig, waar in het transitieproces staan zij? Wat zijn hun zorgen, verlangens, wensen?"

"We zijn gewend dat alles het doet: verwarming, warm water, stroom uit het stopcontact. De belangrijkste vragen die de mensen thuis hebben zijn: ‘Heb ik straks nog steeds gewoon warm water, kan ik blijven koken zoals ik gewend ben, blijft de temperatuur in huis comfortabel en kan ik er op rekenen dat de stroom niet uitvalt.’

Van een sputterende cv-ketel weer aan de praat krijgen, tot het controleren van de omvormers van zonnepanelen en het adviseren over alternatieven wanneer de cv-ketel vervangen moet worden. Onze vakmensen zijn veelzijdig en zijn daarmee een onmisbare schakel in het transitietraject. Ze komen bij de mensen thuis en krijgen vragen als: “Wat zou u doen in mijn situatie?” Klanten willen weten welke manieren van verwarmen, ventileren en het daarmee samenhangende stroomgebruik het best zijn in hun situatie. Niet alleen qua kosten, maar ook qua gemak.

De kennis en ervaring die we op weg naar 2050 opdoen, de obstakels die we tegenkomen en de behaalde successen delen we graag. Zodat we met elkaar kunnen versnellen en de energietransitie gemakkelijk(er) kunnen volbrengen."

Adriaan Pietersma

Meer van Adriaan Pietersma

— Algemeen directeur Feenstra

Direct na zijn studie Bedrijfskunde in Groningen kwam Adriaan in de wereld van Energie terecht. Allereerst in de diverse functies bij (inmiddels) Alliander en in diverse functies in de klanten business van Vattenfall Nederland (voorheen Nuon). Sinds juli 2018 is Adriaan algemeen directeur bij Feenstra. “Feenstra zorgt voor warmte in huis bij onze klanten nu en in de toekomst” is waar Adriaan zich met Feenstra op richt. Adriaan woont samen met Marlies, en kids. Vindt het in zijn vrije tijd fijn om samen te zijn met zijn gezin.

Adriaan Pietersma

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

 • Willemien Jager-van Tintelen 7 maanden geleden

  Gravatar for Willemien Jager-van Tintelen

  Beste meneer Pietersma, ik ben lid van het bewonerspanel van Feenstra, dat helpt mij en uw bedrijf om beter met elkaar te communiceren. Zodat uw dienstverlening beter aansluit op de wensen van klanten. Maar ondanks dit is de communicatie tussen uw bedrijf en mij als klant slecht. Na bellen en mailen komt er nog steeds geen reactie op mijn verzoek, een sticker op mijn door uw bedrijf gecontroleerde ketel - met alleen de vermelding dat de ketel is gecontroleerd met datum en dat er over jaar weer controle nodig is. Hoe simpel is deze vraag en hoe moeilijk is het om het te regelen? Natuurlijk hou ik rekening met de coronacrisis - maar ik wacht nu al enige maanden hierop. Waarom? Ik verneem graag van u.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare Willemien Jager-van Tintelen 6 maanden geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste mevrouw Jager-van Tintelen,

   Om te beginnen bieden wij onze excuses aan voor de late reactie. Door omstandigheden waren wij niet in de gelegenheid om eerder te reageren. Het is goed te lezen dat u lid bent van het bewonerspanel, bedankt hiervoor!

   Wij betreuren het dat u de communicatie met ons bedrijf als slecht bestempeld. Wij brengen hier graag zo snel mogelijk verandering in. Het is niet een kleine moeite om de sticker voor u in orde te maken en het is zeker niet de bedoeling dat u keer op keer hier zelf achteraan moet gaan.

   Ziet u kans om ons een e-mail te sturen naar [email protected]? Graag ontvangen wij uw adresgegevens en telefoonnummer, zodat wij alles zo spoedig mogelijk in orde kunnen maken. Wij zien uw e-mail graag tegemoet.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.