Wat betekent CO2-neutraal?

Tijd voor helderheid!

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Jan Buysman
  Jan Buysman 3 jaren geleden

  Bij deze meld ik mij aan voor de 2-jaarlijkse controle op mijn zonneboiler..is de afspraak die ik hebvoor 8 december nu overbodig en afgemeld. Scheelde mij weer geld. Jan buysman

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Jan Buysman 3 jaren geleden

   Beste meneer Buysman,

   Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons een e-mail sturen naar ons welbekende e-mailadres [email protected] Wij ontvangen graag uw adresgegevens en telefoonnummer, zodat de juiste collega contact met u kan opnemen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Jan Buysman
  Jan Buysman 3 jaren geleden

  Doet feenstra ook aan onderhoud van zonnepaneler en zonneboiler?.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Jan Buysman 3 jaren geleden

   Beste meneer Buysman,

   Bij Feenstra hebben klanten de mogelijkheid een service en inzicht zonnepanelen abonnement aan te gaan. Hierbij heeft u de zekerheid van goed werkende zonnepanelen. Een tijd terug hebben wij aandacht besteed aan het reinigen van de zonnepanelen. Voor meer informatie kunt u op de volgende link klikken. https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/maak-nu-uw-zonnepanelen-schoon of kijk bijvoorbeeld op https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/zonnepanelen-reinigen

   U kunt bij ons een serviceabonnement voor zonneboiler onderhoud afsluiten, waarbij we één keer in de twee jaar de boiler controleren op de juiste werking en de vloeistofdruk in de boiler en collector wordt bijgevuld. Verder valt de collector buiten het abonnement. Onderhoud voor de zonneboiler is uitsluitend aan te schaffen als u ook een serviceabonnement voor uw cv-ketel bij ons heeft. Kijk voor meer informatie op onze website. https://www.feenstra.com/boiler-geiser/boiler/zonneboiler/

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Jan Marten de
  Jan Marten de 3 jaren geleden

  Er staat in dit artikel: 'Produceert uw woning over een heel jaar net zoveel stroom als u in en om het huis verbruikt, dan staat uw elektriciteitsmeter aan het eind van het jaar weer op nul. Zo’n huis noemen we daarom ook wel een nul-op-de-meterwoning, een andere term voor een volledig energieneutrale woning'
  Dit verhaal klopt helemaal niet. Bij een nul op de meter-woning betreft het het totaal aan gas en elektriciteit. De RVO geeft deze definitie: ...'het totaal van het gebouwgebonden plus gebruikersgebonden energieverbruik min de opbrengst van lokale duurzame bronnen.'
  Een slechte zet om de feiten anders weer te geven. Het is in het grootste belang om in deze tijd juiste informatie te verschaffen. Iedereen roept maar wat. Een bedrijf als Feenstra zou zich dat niet moeten permitteren. Graag een snelle verbetering!

  • Gravatar for Robert Mulder
   Robert Mulder Jan Marten de 12 maanden geleden

   Merk overigens ook op dat het gebouwgebonden energieverbruik op basis van een rekenformule wordt vastgesteld en het gebruikersgebonden energieverbruik een vaste waarde is op basis van het type woning.

   Het is dus zeer goed mogelijk officieel een nul-op-de-meter-woning te hebben en in de praktijk heel veel energie te verbruiken of juist andersom.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Jan Marten de 3 jaren geleden

   Beste Jan Marten,

   Wij willen u hartelijk danken voor uw oplettendheid en feedback. Feitelijk is hetgeen wij hebben geschreven inderdaad onjuist. Wij hebben het een en ander aangepast, nogmaals dank hiervoor.

   Met vriendelijke Groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for W.holzhauer
  W.holzhauer 3 jaren geleden

  Allemaal interessant zonnepanelen kan bij ons niet. Isolatie gaat ons duizenden euro's kosten. Er wordt in vele plannen nergens rekening gehouden met kleine VvE zoals wij vier leden. Iedere keer als wij subsidies aanvragen is of de pot leeg of het kan niet. Omdat wij zo klein zijn kunnen wij ook geen leningen afsluiten. Alles is gericht op de hogere inkomens due in een Tesla kunnen rijden of een grote VvE . Het zou fijn zijn als u daar ook eens oog voor had.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare W.holzhauer 3 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Holzhauer,

   Het doel van ons platform is om iedereen zo breed mogelijk te informeren over de energietransitie.

   Het is van belang om u goed te laten informeren. De gemeentes dienen binnen nu en twee jaar hun plannen te presenteren wat betreft de warmtevoorziening in hun gemeentes. Bij een appartementencomplex ligt verduurzaming vaak complexer, omdat dit niet individueel kan worden aangepakt. Hierbij is ook een verantwoordelijkheid bij het VvE bestuur voor een totaaloplossing om het appartementen complex te verduurzamen.

   Het advies is om advies in te winnen bij u gemeente een VvE.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Klaas Deuzeman
  Klaas Deuzeman 3 jaren geleden

  Ik ben nu 79 jaar oud(jong). Ik heb een eigen huis en zie niet uit naar de aanschaf van zonnepanelen. Die investering haal ik er gewoon nooit meer uit. Dit wilde ik even kwijt.

 • Gravatar for Inge
  Inge 3 jaren geleden

  Wat is een energiepluswoning? Heeft u veel zonnepanelen, dan is het zelfs mogelijk dat u méér energie opwekt dan u zelf opmaakt. In dat geval is uw huis een energiepluswoning.

  Wat is een nul-op-de-meterwoning?
  Produceert uw woning over een heel jaar net zoveel stroom als u in en om het huis verbruikt, dan staat uw elektriciteitsmeter aan het eind van het jaar weer op nul. Zo’n huis noemen we daarom ook wel een nul-op-de-meterwoning, een andere term voor een volledig energieneutrale woning


  Deze bewering is alleen juist als je je huis compleet elektrisch verwarmd wordt!!! Als je voor de verwarming nog (aard)gas nodig hebt dan ben je nog niet energieplus laat staan energieneutraal!!

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Inge 3 jaren geleden

   Beste Inge,

   Wij willen je hartelijk danken voor je feedback.
   Uiteraard is een huis dat meer stroom opwekt dan het verbruikt géén energiepluswoning als er ondertussen wél een cv-ketel staat die gas verbruikt. Wij gaan binnenkort de tekst aanpassen. Nogmaals bedankt voor je feedback.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare