Grootste zonnedak van de Noordoostpolder

Duurzame visverwerking dankzij grootste zonnedak van de Noordoostpolder

  • 22/06/2016 1:22pm
  • 0
  • 3 min.
  • Feenstra nieuwsredactie

NorthSeaFood uit Urk is een familiebedrijf met een rijke historie. En sinds kort ook het bedrijf met het grootste zonnedak van de Noordoostpolder. Met het opwekken van duurzame energie zet NorthSeaFood een volgende stap in het realiseren van een duurzame bedrijfsvoering. Feenstra installeerde onlangs 1.644 zonnepanelen op twee daken van de bedrijfspanden van NorthSeaFood.

Schouw

Op uitnodiging van NorthSeaFood verrichte Feenstra een schouw op locatie om een offerte uit te kunnen brengen.

“Samen met Feenstra hebben we verschillende scenario’s doorgesproken en zijn we tot het plan gekomen om 1.644 zonnepanelen op de twee daken van onze bedrijfspanden te plaatsen.
Lubbert Schenk, DGA NorthSeaFood

De investering die NorthSeaFood hiervoor heeft gedaan is naar verwachting in zeven jaar terugverdiend. “Dat is voor ons een uitzonderlijk lange periode; de meeste investeringen moeten zich in kortere tijd terugverdienen. Maar door de grote bijdrage die de panelen leveren aan onze duurzame bedrijfsvoering en dankzij de toegekende subsidie, hebben we besloten deze stap te zetten.”

Monitoring

Per zonnepaneel kan NorthSeaFood live monitoren wat de opbrengst is. Hiermee kan het bedrijf zien welk paneel aan onderhoud toe is, maar ook of de leverancier de beloofde opbrengst waarmaakt. NorthSeaFood koos bewust voor kwaliteitspanelen en goede garanties. Schenkt: “Je ziet dat in deze jonge markt de focus vooral ligt op een hoge Wattpiek en een lage prijs. Dat komt de kwaliteit niet altijd ten goede. Onze energieleverancier NUON heeft hier samen met Feenstra ruim 20 jaar ervaring mee en voert continu life cycle-analyses uit om er zeker van te zijn dat leveren wat ze beloven. Dat wekt het vertrouwen waar wij naar zochten.”

Rendement

Ivo van Dam, manager Zon bij Feenstra: “De afgelopen 20 jaar gaan de grootste en belangrijkste verbeteringen bij zonnepanelen over het rendement. Feenstra verkoopt nu een eersteklas zonnepaneel met een rendement van 300 Wattpiek (Wp). Een paar jaar geleden was het maximum per paneel nog 245 Wp. Dan praat je dus over een rendementsverbetering van zo’n twintig Watt per m2. Momenteel ligt het maximum rendement op 250 Wattpiek per vierkante meter. Zeker bij grote daken, zoals bij NorthSeaFood en met de bestaande subsidies is het juist nu interessant om in deze vorm van duurzame warmte te installeren”. 

Wilt u weten wat zonnepanelen u aan energie kunnen leveren?

Doe de online adviestool

Heeft u al zonnepanelen en wilt u er zeker van zijn dat ze goed werken? Doe dan de Zon Prestatie Check.

Samenwerking Feenstra en Nuon

Feenstra is sinds 2001 onderdeel van Nuon. Feenstra verzorgt voor Nuon de adviesafspraken, installatie en service voor cv-ketels, cv-ketelonderhoud, ventilatie, zonnepanelen en huisbeveiliging. 

Over Nuon
Nuon is een van de grootste Nederlandse leveranciers van energie, koude en warmte. Dit doet Nuon zo betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam mogelijk. Meer informatie vindt u op www.nuon.nl.

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.