Het moet er eens van komen - de grote ventilatieschoonmaak

Voor veel mensen is schoonmaken niet hun grootste hobby. Ik merk dat bewoners veelal opzien tegen het zelf schoonmaken van hun ventilatiesysteem. Gelukkig is dit geen klus die u maandelijks uit hoeft te voeren.

Uw roosters (ventielen luchttoevoer/luchtafvoer) maakt u minimaal 4x per jaar schoon. Dit doet u eenvoudig door de ventielen uit het plafond te draaien en in een handwarm sopje (bijvoorbeeld met schoonmaaksoda) schoon te maken. Let er wel op dat u de droge ventielen op de juiste plek weer terug zet. De ventielen zijn immers ingeregeld voor de plek waar zij zich in het systeem bevinden. 

Bij een balansventilatie-systeem vervangt u elk half jaar de filters.

Woont u in een flat met een collectief systeem, dan maakt u de roosters schoon op de hierboven aangegeven wijze. Zet de roosters echter snel weer terug anders hebben uw boven- of onderburen er last van.

Het reinigen van de kanalen zelf, zult u door de vakman uit moeten laten voeren.

Professioneel ventilatie onderhoud

Edo Lubbers

Meer van Edo Lubbers

— Ventilatiemonteur

Met zijn eeuwige interesse in techniek  en nieuwe systemen voelt ventilatiemonteur Montage Edo Lubbers (1981) zich al sinds 2005 als een vis in het water bij Feenstra. Hij volgt voortdurend opleidingen om zijn technische kennis steeds weer op een hoger niveau te brengen. Ook andersoortige opleidingen die hem tijdens zijn werk van pas kunnen komen (BHV/EHBO) hebben zijn interesse. Naast de techniek, hecht Edo ook grote waarde aan het dagelijkse contact met klanten. Edo is getrouwd met Cindy en samen hebben zij dochtertje Iza (2015). In zijn vrije tijd maakt Edo er graag een gezellige boel van: carnaval, kermis, het maken van muziek, voetbal… Daar maakt hij graag tijd voor vrij.

Edo Lubbers

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.