Nieuwe ventilatiebox nodig? Overweeg een CO2-gestuurd systeem

Wanneer u overweegt om het ventilatiesysteem in uw woning te vervangen, dan raad ik u aan de aanschaf van een CO2-gestuurde ventilatiebox te overwegen. Deze intelligente ventilatieboxen passen de afzuighoeveelheid automatisch aan aan de luchtkwaliteit in uw woning. U zult hierdoor een veel betere luchtkwaliteit in uw woning hebben, maar ook zal het stroomverbruik aanzienlijk verminderen. De energierekening voor een oude box komt al snel uit op € 80,- per jaar. Een nieuwe box kost vanaf ca. 275 euro, maar het jaarlijkse energiegebruik bedraagt slechts € 8,-. Zo’n investering heb je dus in een mum van tijd terugverdiend.

Bij een CO2-gestuurd systeem zullen wij de ventilatiebox vervangen en de sensor van de box, die de sturing regelt, installeren. Dit apparaatje plaatsen wij normaal gesproken naast uw kamerthermostaat. Bij regelmatig onderhoud zal uw CO2-gestuurde ventilatiebox circa 20 jaar mee gaan.

Overweegt u niet om uw ventilatiesysteem te vervangen, maar wilt u wel de lucht in huis zo gezond mogelijk houden, vervang dan, indien van toepassing, tijdig uw filters en zorg ervoor dat uw ventilatiesysteem regelmatig wordt schoongemaakt.

Ventilatiebox vervangen

Jean-Pierre Wignand

Meer van Jean-Pierre Wignand

— Werkvoorbereider

Jean-Pierre heeft meer dan tien jaar ervaring als monteur en werkvoorbereider Ventilatie bij Feenstra. Binnenkort gaat hij aan de slag bij Feenstra Verwarming in Groningen. Hij woont in het Friese Harkema, is 38 jaar oud, getrouwd en heeft een zoontje van acht. In zijn vrije tijd peddelt Jean-Pierre in zijn kajak het liefste heel Friesland door en speelt hij computerspelletjes met zijn zoon, die meestal van hem wint.

Jean-Pierre Wignand

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.