Ventilatiebox vervangen

Wilt u uw ventilatiebox laten vervangen? Feenstra vervangt uw oude unit snel en vakkundig voor een nieuwe, kwalitatief hoogwaardige box. Het vervangen van uw ventilatiebox levert de grootste winst op als ook de kanalen van het ventilatiesysteem worden gereinigd. Deze combinatie biedt u het beste rendement en zorgt voor een stille en goed werkende ventilatie, met een gezond binnenklimaat als resultaat.

Mechanische ventilatie vervangen en reinigen

ventilatiebox vervangen
  • Gezonder binnenklimaat
  • Afname energieverbruik en lawaai
  • Ingebouwde radiografische ontvanger
  • Binnen 5 jaar terugverdiend
ventilatie

Wanneer uw mechanische ventilatiebox laten vervangen?

Als uw mechanische ventilatiesysteem lawaai maakt of niet meer goed afzuigt, moet uw ventilatiebox vervangen worden. Ook als uw ventilatiebox ouder is dan 15 jaar, is deze toe aan vervanging. 

Waarom uw mechanische ventilatiebox vervangen?

Het is verstandig uw mechanische ventilatiebox te laten vervangen, omdat oudere ventilatieboxen minder goed werken. Hierdoor komt er minder gezonde lucht in huis. Daarnaast verbruiken oude boxen beduidend meer energie dan nieuwe modellen.

Uit onderzoek van HIER klimaatbureau blijkt dat oude ventilatieboxen, die nog in 2,2 miljoen huishoudens worden gebruikt, per jaar ruim € 80,- aan stroom verbruiken. Dat is meer dan de wasmachine en de koelkast bij elkaar! Een moderne, zuinige box verbruikt tussen de 8 - 16 euro per jaar. Het vervangen van uw ventilatiebox zorgt dus niet alleen voor een gezonder leefklimaat in huis, maar ook voor een aanzienlijke kostenbesparing!

Ventilatiebox aanzetten

Ventilatiebox vergelijken

Feenstra vervangt uw huidige ventilatiebox (ongeacht welk merk) door een nieuw model van Itho Daalderop of Zehnder. Deze investering heeft u binnen 5 jaar terugverdiend.

Itho Daalderop ventilatieboxItho Daalderop ventilatiebox

De geluidsarme CVE-S ventilatiebox van Itho Daalderop is voorzien van een RV-sensor die de relatieve vochtigheid van de lucht meet. De ventilatiebox van Itho Daalderop kost € 295,-

Itho Daalderop box

Meest gekozen

Zehnder ventilatieboxZehnder ventilatiebox

De Comfofan S ventilatiebox van Zehnder heeft een draadloze afstandsbediening met slimme timer functie. De ventilatiebox van Zehnder kost € 360,-

Zehnder box

Hoe haalt u het meeste uit uw nieuwe ventilatiebox?

Het vervangen van uw ventilatiebox levert de grootste winst op als ook de kanalen van uw ventilatiesysteem regelmatig worden gereinigd. Combineer het vervangen van uw ventilatiebox daarom met een eenmalige reiniging van uw ventilatiesysteem. Deze combinatie biedt u het beste rendement en een optimaal binnenklimaat. 

Ventilatiebox vervangen bij eenmalige reiniging

Milieu Centraal: “Mechanische ventilatiebox vervangen goed voor u en uw portemonnee”

In meer dan 90% van de huizen met mechanische ventilatie hangt nog een oude ventilatiebox uit de jaren tachtig of negentig. In deze woningen is de ventilatiebox vervangen volgens experts om verschillende redenen aan te raden.

"Oude ventilatieboxen zuigen lucht minder goed af, kunnen veel lawaai maken en hebben een wisselstroomventilator die veel energie verbruikt. Een ventilatiebox is na 15 tot 20 jaar echt aan vervanging toe. Een nieuwe box levert een frisser huis op en maakt minder geluid. Bovendien is een besparing mogelijk tot ongeveer 80 euro per jaar, doordat de wisselstroomventilator wordt vervangen door een gelijkstroomventilator. Die verbruikt veel minder energie."
Mariken Stolk van Milieu Centraal

Ventilatie certificeringen

  • Hier klimaatbureau
  • milieu centraal
  • MmM.png