Waarom zou u in de zomer de verwarming laten branden?

Ook met warm weer kan uw cv-ketel aanslaan

We raken zo langzamerhand ook in Nederland gewend aan lange, hete zomers. Toch is het niet van april tot oktober op ieder moment van de dag lekker warm. Zeker in het voorjaar en het najaar kan het in de avonduren en vroeg in de ochtend behoorlijk fris zijn. Zet u dan de tuindeuren, de ramen of de balkondeur even lekker open, dan koelt het binnen snel af. Op zo’n moment is het verstandig om even te kijken naar de instellingen op uw thermostaat.

Frisse lucht is fijn, maar het moet geen signaal zijn voor uw cv-ketel om eens stevig te gaan stoken. Staat uw thermostaat bijvoorbeeld afgesteld op een kamertemperatuur van 20 graden, dan kan de cv-ketel aanslaan wanneer u wat ramen en deuren openzet.

Tip: zet de thermostaat in de zomer laag!

Vanaf april of mei, wanneer u de centrale verwarming niet of nauwelijks meer gebruikt, kunt u de thermostaat het beste extra laag zetten. Zo voorkomt u onnodig gasverbruik én een te hoge energierekening. En als u tóch met de thermostaat bezig bent, is dat een mooi moment om de app van uw slimme thermostaat weer eens te gebruiken. Even checken of alles nog klopt. Misschien kan de thermostaat in de wintermaanden ’s morgens én ’s avonds wel een halfuurtje eerder omlaag. Dat levert weer wat energiebesparing én lagere kosten op.

Besparen met een slimme thermostaat

Ronald Pilot

Meer van Ronald Pilot

— Manager Strategie & Business Development

Ronald Pilot is verantwoordelijk voor het slim inzetten van innovaties. Een essentiële rol om als Feenstra voorop te kunnen lopen in de energietransitie en verdere digitalisering. Na zijn afstuderen aan de Universiteit Twente, heeft hij onder andere gewerkt aan het verduurzamen van vezelversterkte kunststoffen, innovaties voor nieuwe hoogspanningslijnen en was hij de grondlegger voor verschillende nieuwe contractvormen bij het vrij worden van de zakelijke energiemarkt. Ronald is altijd bezig met nieuwe (digitale) technologieën en heeft met zijn team de afgelopen jaren een platform gebouwd waarin verschillende installaties zoals cv-ketels en zonnepanelen, gemonitord kunnen worden. Belangrijke overtuiging is dat ondanks alle technologische ontwikkeling, de menselijke maat altijd het verschil zal maken bij het uitvoeren van een dienst. Ronald is naast zijn werk gepassioneerd fotograaf en verwonderd zich dagelijks over hoe zijn puberende zonen de wereld tegemoet treden en ontdekken.

Ronald Pilot

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

  • O. Foppes 9 maanden geleden

    Gravatar for O. Foppes

    Hopelijk verwonderen ook zijn puberende zonen zich over de spelling van het woord "verwonderd"

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.