Zó verlagen Nederlanders hun CO2-uitstoot

Stap voor stap CO2-uitstoot verlagen en geld besparen

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Tom
  Tom 16 maanden geleden

  Je eigen woning stijgt inderdaad in waarde en dat is naast het milieu natuurlijk een belangrijke motivatie. Prima, want het is een stuk fijner! Ik zelf heb laatst ook nieuw glas laten zetten, triple glas, en ik ben benieuwd wat ik er van ga merken op mijn energierekening.

 • Gravatar for Wim van der Sande
  Wim van der Sande 3 jaren geleden

  Graag verwijs ik u alsmede uw netwerk contacten naar deze nieuwe crowdfunding innovatie voor het realizeren van een nieuwe innovatie fabriek voor productie van WE2 Energy panels voor de Europese alsmede voor de wereld markt.
  Ik afwachting van uw support alsmede reactie verblijf ik met vriendelijke groet,
  Wim van der Sande

 • Gravatar for avries1980
  avries1980 4 jaren geleden

  Is een pelletgestookte CV ketel een goede keus ??

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare avries1980 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Vries,

   Hartelijk dank voor uw bericht.

   Wij raden het niet aan om een pellet kachel te vervangen voor je huidige gas gestookte cv-ketel. Bij het verbranden van de pellets komt er fijnstof vrij. De stoffen zijn schadelijk voor de gezondheid en voor het milieu. Daarnaast hebben de meeste pellet kachels de mogelijkheid om één ruimte te verwarmen. Laat u altijd goed informeren door een erkend installateur naar de na-en voordelen van een pallet kachel.

   Een warmtepomp is een goed alternatief. Bekijk de volgende link om te achterhalen of uw huis hiervoor geschikt is. https://www.feenstra.com/warmtepomp/warmtepompcheck/

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Rob Prins
  Rob Prins 4 jaren geleden

  Ik ben een grote voorstander van een duurzaam huis. Echter vooral de overheid draait om de hete brij heen. Ik heb zonnepanelen op mijn dak liggen, maar ik moet maar afwachten hoe de salderingsregeling er na 2020 uit gaat zien. De overheid blijft opvallend stil.
  Zoals jullie al aangeven kunnen de kosten behoorlijk hoog oplopen om een huis te verduurzamen. Zelf heb ik een matig geïsoleerd huis van bouwjaar 1985. Inmiddels wel de bovenkozijnen vervangen met HR++ glas en zonnepanelen geplaatst, maar ik ben er nog lang niet.
  Wat ik me afvraag: waarom maken het verduurzamen van de woning niet BTW-vrij? Niet het bespottelijke systeem wat we nu hebben met de zonnepanelen, dat je eerst een btw nummer moet aanvragen bij de belastingdienst en een jaar lang een btw administratie moet voeren.
  Ik zou graag willen dat de overheid een veel actievere rol hierin zou spelen.
  Als jullie meer informatie hebben (ook over nieuwe technieken als Power2Gas) dan hou ik me aanbevolen.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Rob Prins 4 jaren geleden

   Beste meneer Prins,

   Bedankt voor uw bericht.

   Fijn om te vernemen dat u voorstander bent van een duurzame woning en dat u al actie heeft ondernomen. Op de hoogte blijven van alle vooruitgangen is mogelijk door te abonneren. Dit is onderaan de pagina mogelijk.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Geriit van Rijn
  Geriit van Rijn 4 jaren geleden

  Bij spouwmuurisolatie, door deze ruimte met glaswolvlokken, parels en dergelijke ontstaat aanvankelijk wel een isolatie maar na een paar jaar geeft het isolatiemateriaal vocht door en wordt het binnenblad van de spouw juist een koude brug. Daarom is een spouwanker juist in het midden zo gebogen dat het water er af kan lopen
  met vriendelijke groet
  Gerrit van Rijn

 • Gravatar for Ton Kloppenborg
  Ton Kloppenborg 4 jaren geleden

  Wij zijn bewoners van een appartement met energielabel A. Toen wij bij de vergadering van de VvE plaatsing van zonnepanelen op het vele vierkante meters tellende platte dak voorstelden, meldde het bedrijf, dat voor beheer en onderhoud is ingeschakeld, dat dit voor appartementen en hun VvE’s financieel aanmerkelijk ongunstiger is dan bij andere woningen.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Ton Kloppenborg 4 jaren geleden

   Beste meneer Kloppenborg,

   Hartelijk dank voor uw bericht. Per woning en per appartement is de situatie verschillend.

   Meestal is het dak wel groot, maar kunnen er per woning minder panelen op met wel dezelfde of zelfs meer initiële kosten in verband met hoogte, veiligheid en langere afstanden van de kabels. Beheer dat per paneel berekend wordt is dan ook hoog.

   De zonnepanelen op een appartement kan alleen in overleg met een VVE geplaats worden. Mocht u advies op maat willen, dan kunt u een e-mail sturen naar [email protected] met uw volledige adresgegevens en telefoonnummer. Onze adviseur geeft u graag advies op maat.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Lekzicht
  Lekzicht 4 jaren geleden

  Leuke nieuwsbrief, maar als je contact opneemt met veenstra omdat zeer interesseerd bent in een zonneboiler. Dan merk ik wel dat je niet echt verder komt.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Lekzicht 4 jaren geleden

   Goedemiddag,

   Fijn te lezen dat u het een leuke nieuwsbrief vindt. Wel jammer dat u niet verder komt. Onze adviseur geeft u graag advies op maat wat betreft de zonneboiler. Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw, naam, volledige adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres te sturen naar [email protected]? Zo kunnen wij namelijk binnenkort contact met u opnemen en u voorzien van een offerte.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare