Praktische maatregelen om deze zomer koel te blijven

Bent u klaar voor de volgende hittegolf?

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Ineke
  Ineke 18 maanden geleden

  nogmaals: van mijn dochter een soort plasticfolie gekregen om op het raam te plakken. Helpt dat tegen de warmte? Graag reactie van iemand die het weet

 • Gravatar for Ineke
  Ineke 18 maanden geleden

  als het weer eens bloedheet begint te worden, plaatsen wij een zwembad op het terras van 2 bij 3 meter, 74 cm hoog. In eerst instantie voor de kleinkinderen gekocht, maar het is heerlijk om er zelf in te plonsen. Als de temperatuur binnen bij de haarwortels te warm wordt is het heerlijk om er even in te liggen. Zwemmen lukt bijna niet, maar een paar slagen wel. Gelukkig past het zwembad op het terras. Campingkleed eronder. Al 3 jaar genieten we zo, man rechtstreeks uit bed, ik een uurtje later. Aanrader voor iedereen die plaats heeft, desnoods een groter bad! chloortabletten, reinigingspomp en kleed er 's nachts over. Na mijn man moet ik altijd bijen, wespen, mieren, sprinkhaantjes, etc. redden, die dan altijd uit zitten te hijgen op de kant.

 • Gravatar for H.M. de Ruiter
  H.M. de Ruiter 18 maanden geleden

  Bij gebrek aan buitenzonwering heb ik op de heetste dagen aan de buitenzijde van de ramen aan de zonkant radiatorfolie gehangen, met de verwachting dat dat een deel van de zonnestraling terug zou kaatsen. Ik vraag me wel af hoe effectief dat is.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare H.M. de Ruiter 17 maanden geleden

   Beste meneer, mevrouw De Ruiter,

   Bedankt voor uw bericht. Radiatorfolie of bijvoorbeeld aluminiumfolie heeft een hele hoge reflectiviteit. Typisch 96-97% van de omgevingsstraling wordt weerkaatst. Het is daarom een prima manier om de straling van de zon tegen te houden.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Jeffry Niessen
  Jeffry Niessen 18 maanden geleden

  Goed zo door gaan