Sta altijd stil bij de ventilatie in uw huis, ook als wij net langs zijn geweest

Een slecht geventileerde woning kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Wanneer ik na een onderhoudsbeurt bij mijn klanten weg ga, laat ik veelal het advies achter bij ons aan de bel te trekken als de bewoner het idee heeft dat het systeem niet goed werkt. Wacht niet tot de volgende onderhoudsbeurt. Een niet goed werkend ventilatiesysteem kan voor teveel vocht in de woning zorgen en door vocht ontstaat schimmel, veelal als eerste in de badkamer. Wanneer u onvoldoende luchtcirculatie heeft, blijven ook bijvoorbeeld de kookluchtjes langer in de woning hangen. En niemand vindt het toch prettig om de volgende ochtend in de spruitjeslucht van de avond ervoor wakker te worden?

Veel mensen denken overigens niet over na hoe belangrijk een schoon ventilatiesysteem is. Het ‘probleem’ bevindt zich immers veelal tussen het plafond en de vloer van de bovenverdieping. Daar kom je niet elke dag. In dit filmpje neemt mijn collega u mee in de ventilatiekanalen van een willekeurige woning in Nederland.

Edo Lubbers

Meer van Edo Lubbers

— Ventilatiemonteur

Met zijn eeuwige interesse in techniek  en nieuwe systemen voelt ventilatiemonteur Montage Edo Lubbers (1981) zich al sinds 2005 als een vis in het water bij Feenstra. Hij volgt voortdurend opleidingen om zijn technische kennis steeds weer op een hoger niveau te brengen. Ook andersoortige opleidingen die hem tijdens zijn werk van pas kunnen komen (BHV/EHBO) hebben zijn interesse. Naast de techniek, hecht Edo ook grote waarde aan het dagelijkse contact met klanten. Edo is getrouwd met Cindy en samen hebben zij dochtertje Iza (2015). In zijn vrije tijd maakt Edo er graag een gezellige boel van: carnaval, kermis, het maken van muziek, voetbal… Daar maakt hij graag tijd voor vrij.

Edo Lubbers

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.