Tel tot drie voordat u gaat koken

De meeste ventilatiesystemen hebben drie standen. Standje 1 is de afwezigheidsstand, standje 2 is de dagstand en standje 3 gebruikt u tijdens het koken of douchen.

Een kwartier voor het douchen of koken zet u uw ventilatiesysteem op de hoogste stand. Een half uur na het douchen of koken, kunt u het systeem weer terugschakelen naar de dagstand. Ik leg dit tijdens mijn bezoeken aan klanten veelvuldig uit. Veel bewoners zijn hier niet van op de hoogte en hebben hun systeem dag en nacht op dezelfde stand zijn. Dit raad ik echt af.

Bij koken en douchen komt er veel vochtige lucht vrij. Hierdoor ontstaat schimmelvorming, die zich lastig laat verwijderen en een negatieve invloed op uw gezondheid heeft. Micro-organismen en schimmels veroorzaken immers allergieën en astmatische klachten. Om vocht te voorkomen is het van belang dat u vochtige lucht zo snel mogelijk afvoert.

Alles over luchtvochtigheid in huis

Jurjen de Jong

Meer van Jurjen de Jong

— Hoofdmonteur

Als hoofdmonteur is de uitdaging van Jurjen Jan de Jong (1976) het tevreden stellen van klanten, een goed collega zijn, maar ook is hij enthousiast bezig met alle nieuwe technieken in het vakgebied. Na zijn agrarische opleiding, heeft hij een tijdlang samen met zijn ouders een melkveebedrijf gehad. Dat is alweer even terug. Sinds 2000 is Jurjen in dienst bij Feenstra. Jurjen is getrouwd en vader van twee zoons. In zijn vrije tijd klust hij in en rond zijn huis. Verder mag hij graag fietsen, vissen, spelletjes doen en geniet hij van een avondje uit eten met vrienden.

Jurjen de Jong

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.