Tip van de Vakman: Ook in de (na)zomer kunt u energie besparen

Koeler weer? Ventilator en airco uit!Janneke van der Linde

- Service en onderhoudsmonteur in Drachten

Op het moment dat haar vier kinderen allemaal naar de middelbare school gingen, heeft Janneke van der Linde (1964) zich om laten scholen tot monteur. Al op jonge leeftijd was Janneke geïnteresseerd in techniek. Zij houdt ervan om dingen uit te zoeken en op te lossen en is altijd erg nieuwsgierig naar hoe dingen werken. Het vak van service- en onderhoudsmonteur past als een warme jas. Janneke heeft de mentaliteit ‘niet zeuren maar werken’ en wat dat betreft is ze ‘één van de jongens’.


Wat vindt u van dit artikel?


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Stefan Mellink
  Stefan Mellink 30 dagen geleden

  Doordat de terugleververgoeding voor elektra door een aantal energiemaatschappijen zeer sterk is verlaagd, zijn er steeds meer mensen met zonnepanelen op hun dak, die het overschot aan elektra in de zomer 'affakkelen' door juist wat minder op het verbruik te letten. Bijvoorbeeld door 's nachts het licht aan te laten, of de airco wat langer te laten draaien. Tsja...

 • Gravatar for R.G. SINKGRAVEN
  R.G. SINKGRAVEN 37 dagen geleden

  Vroeger 1960 en later vielen de koelkast deuren vanzelf dicht, ik heb 1 koelkast en 2 staande vriezers, die blijven dus gewoon openstaan als je ze niet dicht duwd, beetje vreemd in een tijd waar iederen energie moet besparen.

  • Gravatar for Stefan
   Stefan R.G. SINKGRAVEN 30 dagen geleden

   Koelkast deuren vallen over het algemeen wel dicht (op het laatste stukje). Tenzij de (plastic) veer kapot is. Bij staande vriezers lijkt dit inderdaad anders, omdat er meestal(?) geen veer in het scharnier zit.