Ook met warm weer kan uw cv-ketel aanslaan

Na-zomeren met de deur open

Wat hadden we een mooie zomer en wat hebben we veel buiten geleefd. Ik heb zelfs mensen gehoord die lieten weten dat de vakantie naar het ‘zonnige zuiden’ wat hen betreft niet meer zo nodig was. Wat was er immers mis met ‘Playa del Achtertuin’?

Inmiddels is het weer wennen aan het leven binnen en willen wij het buitenleven nog niet helemaal loslaten. Het is kouder buiten, maar we hebben altijd nog een paar mooie dagen in september waarbij de tuindeuren en ramen nog lekker open gaan. Fijn voor de verse lucht in de woning, maar rond deze tijd koelt het aan het einde van de middag snel af en dat zorgt meestal ook voor een wat koelere woonkamer.  Dit betekent veelal dat uw op 20 graden ingestelde thermostaat al snel uw cv-ketel doet aanspringen. De binnentemperatuur koelt immers sneller af.

Mijn tip: houd hier rekening mee. Frisse buitenlucht binnen is prettig, maar een hoge energierekening straks veel minder.  Zet daarom de thermostaat wat lager als de tuindeuren in september nog even lekker open staan. Een mooi moment trouwens om die App bij uw slimme thermostaat weer eens te gebruiken. En dan meteen te kijken of het ingestelde schema nog klopt. Kan de thermostaat ’s morgens echt niet een half uurtje voordat u van huis gaat omlaag?

Ronald Pilot

Meer van Ronald Pilot

— Manager Strategie & Business Development

Ronald Pilot is verantwoordelijk voor het slim inzetten van innovaties. Een essentiële rol om als Feenstra voorop te kunnen lopen in de energietransitie en verdere digitalisering. Na zijn afstuderen aan de Universiteit Twente, heeft hij onder andere gewerkt aan het verduurzamen van vezelversterkte kunststoffen, innovaties voor nieuwe hoogspanningslijnen en was hij de grondlegger voor verschillende nieuwe contractvormen bij het vrij worden van de zakelijke energiemarkt. Ronald is altijd bezig met nieuwe (digitale) technologieën en heeft met zijn team de afgelopen jaren een platform gebouwd waarin verschillende installaties zoals cv-ketels en zonnepanelen, gemonitord kunnen worden. Belangrijke overtuiging is dat ondanks alle technologische ontwikkeling, de menselijke maat altijd het verschil zal maken bij het uitvoeren van een dienst. Ronald is naast zijn werk gepassioneerd fotograaf en verwonderd zich dagelijks over hoe zijn puberende zonen de wereld tegemoet treden en ontdekken.

Ronald Pilot

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

  • O. Foppes 5 maanden geleden

    Gravatar for O. Foppes

    Hopelijk verwonderen ook zijn puberende zonen zich over de spelling van het woord "verwonderd"

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.