Uitslag kinderprijsvraag

Scholieren pimpen router en thermostaat

  • 17/02/2017 2:58pm
  • 0
  • 2 min.
  • Feenstra nieuwsredactie

Het is niet voor niets dat we routers, cv-ketels of boilers uit het zicht plaatsen. Zo mooi zijn ze niet. Waarom zouden we ze niet mooier maken en het huis zo opfleuren? Medio november vroegen wij aan scholieren in Nederland met ons mee te denken over hoe we lelijke apparaten, zoals de ventilatie-unit op zolder, de router in de meterkast of de zonnepanelen op het dak een mooier uiterlijk zouden kunnen geven. Aan iedereen tussen de 6 en 16 jaar vroegen we te omschrijven hoe zij deze apparaten het liefste zouden zien en wat deze apparaten zouden moeten kunnen.

#0

Post

Wat voor post mochten wij ontvangen? De opdracht bleek best een lastige. De kinderen die hun voorstel naar ons toestuurden, hadden hier veel tijd en energie in gestoken. Wij waren onder de indruk van hun creatieve ideeën.

Juryvoorzitter John van den Dungen, innovatiemanager bij Feenstra laat weten dat de opdracht gezien het geringe aantal inzendingen een moeilijke opdracht bleek te zijn. John van den Dungen: “Des te knapper te zien hoe de inzenders in staat zijn geweest om tot integratie van bestaande dingen te komen”.

De winnende inzendingen

Na juryberaad is besloten de hoofdprijs toe te kennen aan Sjoerd Vermeulen (11 jaar).  Sjoerd ontwierp een kastje voor de router, voorzien van luchtgaatjes om de warmte van de router af te voeren. In het kastje blijft voldoende ruimte over om de dagelijkse toiletartikelen in kwijt te kunnen. Een praktisch ontwerp, waarbij twee zaken die je dagelijks gebruikt eenvoudig gecombineerd zijn.

Een eervolle vermelding gaat naar Floris van der Salm (9 jaar), die niet één, maar twee ideeën indiende. Beide gebaseerd op surprises rondom bijvoorbeeld het feest van Sinterklaas. Zoek een thema dat je aanspreekt en kijk vervolgens naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld de router of de thermostaat te pimpen. Het voordeel van de methode van Floris is dat je eenvoudig na verloop van tijd een restyling kunt toepassen.

Aan iedereen die meegedaan heeft: bedankt voor jullie inspirerende ideeën!

Lees ook de kinderverhalen over de energietransitie

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.