Feenstra kiest voor duurzaam wagenpark

Zo snel mogelijk van benzine en diesel naar elektrisch

 • 30/07/2018 11:22am
 • 1
 • 2 min.
 • Feenstra nieuwsredactie

Allround technisch dienstverlener Feenstra vervangt een groot deel van het bestaande wagenpark door elektrische voertuigen. Feenstra wil met deze stap de CO2-uitstoot van het bedrijf aanzienlijk verminderen. Vóór 2024 zullen nagenoeg alle bedrijfsauto's met een 'geel' kenteken waar mogelijk 100% elektrisch rijden, hybride rijden is daarnaast het alternatief. De eerste zes 100% elektrische service-busjes (grijs kenteken) zijn inmiddels in opdracht gegeven en gaan in september de weg op.

Duurzaam signaal

Feenstra wil een toonaangevende partij zijn in het vormgeven en uitvoeren van de energietransitie. 

"Bij die ambitie horen niet alleen woorden, maar ook daden. Door een groot deel van ons wagenpark elektrisch te maken geven we een duurzaam signaal naar onze eigen medewerkers, maar ook naar onze klanten en toeleveranciers. We geven regelmatig adviezen op het gebied van duurzaamheid. Met deze maatregel laten we zien dat het ons menens is."
Norbert Posthumus, manager procurement

In de doelstellingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) heeft Feenstra expliciet een reductie van de carbon footprint opgenomen.

80% van de uitstoot

Alle activiteiten van Feenstra samen zijn op dit moment verantwoordelijk voor een uitstoot van 8.000 kg CO2 per jaar. Ongeveer 80% daarvan is afkomstig van de bedrijfsauto's. Met de vergroening van het wagenpark verwacht de onderneming al op korte termijn de uitstoot aanzienlijk te verkleinen.

Gerelateerd
CO2 verlagen

Zó verlagen Nederlanders hun CO2-uitstoot

Lees meer
Contact met Feenstra pers & media

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

 • richard harleman 2 jaren geleden

  Gravatar for richard harleman

  Persoonlijk ben ik voorstander van waterstof als energiebron. De electrische auto's zijn helaas een behoorlijke millieubelasting met name door hun accu's.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.