Zorgeloos met vakantie

Wees kritisch op een vakantie-onderzoek

Waar inbrekers vroeger met koevoet en bivakmuts op pad gingen, is hun voorbereiding nu breder en worden ook zij steeds digitaler. Wanneer u een email-bericht ontvangt waarin er naar uw vakantievoorkeuren, -wensen en –periode wordt gevraagd, kan het zo maar zijn, dat hier meer achter zit dan een leuk onderzoekje van uw reisorganisatie of touroperator.

Ook het dievengilde ruikt hier namelijk een kans. Wanneer u enthousiast de vragen beantwoordt van het ogenschijnlijke ‘ongevaarlijke reisbureau’, speelt u wellicht deze boef goud in handen. Wanneer u immers uw vakantieperiode invult tijdens de enquête, heeft de inbreker immers straks alle tijd en gelegenheid om eens in alle rust tussen uw persoonlijke spullen te snuffelen en mee te nemen waar hij brood in ziet.

Mijn tip: wees bedacht op telefonische enquêtes over vakanties, etc. Dit kan een manier zijn om te achterhalen wanneer u weg bent. Check altijd de url van de afzender voordat u aan een onderzoekje deelneemt.

Fijne vakantie!

Ga veilig op reis met deze inbraakpreventietips

Johan Datema

Meer van Johan Datema

— sr. marketeer

Johan Datema (1979) heeft na zijn HBO en Master-opleiding jaren gewerkt in de telecombranche voor hij in 2012 bij Feenstra terecht kwam. Daar werkt hij alweer vijf jaar met veel plezier als sr. marketeer. Johan is getrouwd, heeft 2 dochtertjes en woont in het gezellige Brabantse land. In zijn vrije tijd componeert en speelt hij graag muziek, rijdt hij op zijn favoriete single track parcours op de MTB, loopt hij hard en judoot hij bij de plaatselijke sportschool. Voor Johan staat ‘kan niet’ synoniem voor ‘het net zo lang onderzoeken tot het toch kan.’

Johan Datema

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

  • Harrievegan 2 jaren geleden

    Gravatar for Harrievegan

    Beste Johan, als je nog iemand nodig hebt die je teksten corrigeert?

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.