Waterdruk verhogen

Om te genieten van een comfortabele douche, is een stevige waterdruk vereist. Niemand staat immers graag onder een slap straaltje. Een te lage waterdruk kan verschillende oorzaken hebben.

Waterdruk cv-ketel verhogen

Veel mensen die een lage waterdruk bemerken bij hun kraan of douche, denken dat het probleem bij hun cv-ketel ligt. De waterdruk van uw kraan of douche staat echter los van de waterdruk in de cv-ketel. Een ketel kan de waterdruk namelijk niet verhogen of verlagen. De waterdruk die u kunt aflezen op uw ketel is wel belangrijk om deze goed te laten functioneren. Deze moet tussen de 1,5 en 2 bar liggen. Is de druk lager dan 1,5 bar, dan moet u de cv-ketel bijvullen. Is bijvullen vaker dan één keer per jaar nodig omdat de druk steeds snel zakt? Dan bestaat de kans dat uw cv-ketel lekt. Onze installateurs lossen dit graag voor u op.

waterdruk verhogen

Cv-ketel onderhoud

Als u erop wilt vertrouwen dat uw cv-ketel het áltijd doet, is regelmatig cv-ketel onderhoud nodig. Zo voorkomt u storingen en bent u zeker van een veilige en energiebesparende werking.

Kies voor cv-ketel onderhoud

  • Keuze uit eenmalig onderhoud of abonnement
  • 800 vakmannen; altijd iemand in de buurt
  • Meer dan 200.000 huishoudens gingen u voor

Lage waterdruk door waterontharder

Als er niets mis is met uw cv-ketel, dan kan de lage waterdruk te maken hebben met een waterontharder. Waterontharders zijn snel in opkomst en hebben veel voordelen. Ze veroorzaken echter wel meer weerstand in de leidingen. Hoewel veel producenten claimen dat hun ontharders geen gevolgen hebben voor de waterdruk, zorgt een waterontharder bijna altijd voor een lagere waterdruk in huis.

Lage waterdruk door gebruik op meerdere punten

Een lage waterdruk kan ook worden veroorzaakt doordat er tegelijkertijd op meerdere punten in huis water wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld wilt douchen terwijl iemand beneden de tuinslang gebruikt, zult u merken dat de druk in de douche een stuk lager is.

waterdruk cv-ketel

Waterdruk verhogen voor uw douchekop

Ook kan het zijn dat u een douchekop heeft die vraagt om meer waterdruk dan een normale douchekop. Een regendouche en een stortdouche gebruiken meer water per minuut dan een waterbesparende douchekop, waardoor het water sneller aangevoerd moet worden. Is dit niet het geval, dan kan het lijken alsof de waterdruk te laag is. In dit geval kunt u aanvullende maatregelen nemen om de waterdruk te verhogen voor uw regendouche of stortdouche.

Hydrofoorpomp: de pomp om waterdruk te verhogen

Wanneer u de waterdruk om één van bovenstaande redenen wilt verhogen, dan kan een hydrofoorpomp uitkomst bieden. Deze pompen, ook wel “homeboosters” genoemd, verhogen de druk en zorgen dat deze constant blijft. Ook als er op meerdere plekken in huis water wordt gebruikt. Drukverhogingspompen zijn zeer nauwkeurig af te stellen, zodat u altijd de waterdruk heeft die u wenst. Heeft u interesse in een homebooster, neem dan contact op met onze adviseurs om te informeren naar de mogelijkheden.

Bel: 088 8455 000

Waterdruk buitenkraan en tuinslang verhogen

Een hydrofoorpomp wordt altijd voor de cv-ketel geïnstalleerd. Hierdoor verhoogt dus zowel de druk van warm als van koud water. Een hydrofoorpomp is dus ook een goede oplossing om waterdruk van de buitenkraan en tuinslang te verhogen.

Certificeringen verwarming

  • 4scios
  • KM kiwa vgm 260x100
  • KvINL
  • KOMO instal
  • Meer met Minder Energie
  • VCA veiligheids checklist aannemers