Het gevoel van duurzaam wonen
Duurzaam en comfortabel wonen
Uw woning verwarmen met een cv-ketel is de normaalste zaak van de wereld. Maar kan binnenkort al zo ouderwets zijn als stoken op kolen. Duurzame innovaties volgen elkaar in snel tempo op. We zien steeds meer zonnepanelen op de daken en de zonneboiler staat al op vele zolders. We zoeken naar alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Maar ook kleinere aanpassingen, als waterzijdig inregelen van uw cv-installatie, kunnen veel energie besparen.
Duurzaam wonen
- Optimalisatie cv-ketel
- Ventilatie
- Naad- en kierdichting
- Dakisolatie
- Spouwmuurisolatie
- Vloerisolatie
- Beglazing
Wist u dat er veel energie te besparen valt door de efficiëntie van uw cv-ketel te optimaliseren. Met bijv. een vuilafscheider of waterzijdig inregelen van uw installatie.
iGoede ventilatie voorkomt vochtproblemen en zorgt voor frisse lucht in huis. Dit is essentieel. Mechanische ventilatie met Warmte-Terug-Winning voorkomt dat ook de warmte uit huis verdwijnt.
iOudere woningen hebben veel naden en kieren. Vroeger werd hier het huis op natuurlijke wijze mee geventileerd. Hoewel goede ventilatie belangrijk is, verliest u via naden en kieren veel warmte
iWarmte stijgt. Dus warmte die via radiatoren in de woonkamer wordt afgegeven stijgt omhoog en ontsnapt via het dak. Met het toepassen van goede dakisolatie houdt u de gestookte warmte binnenshuis.
iNaast door het dak en oude beglazing verdwijnt de meeste warmte via de gevels. Goede isolatie zorgt ervoor dat de door u gestookte warmte in huis blijft, zodat de ketel minder hard hoeft te stoken.
iNiet geïsoleerde vloeren laten vocht en koude lucht uit de kruipruimte de woning binnendringen. Met goede vloerisolatie brengt u een barrière aan waardoor kou uw huis niet kan binnendringen.
iGrote oppervlaktes met verouderde beglazing zorgen voor veel warmtelekkage. Door het oude glas te vervangen houdt u de warmte in huis en kan er dus minder gestookt worden.

De energietransitie
De warmtepomp doet zijn intrede om uw woning duurzaam te verwarmen. En door uw woning te isoleren wordt de warmte optimaal benut. Kortom: duurzaam wonen is binnen handbereik! Met een nul-op-de-meter woning wekt u zelf energie op, die u vervolgens heel efficiënt gebruikt.
De doorbraak van duurzame energie
Duurzame energie is beter voor het milieu en bovendien steeds goedkoper. Wat zijn daarvan de voordelen, nadelen en gevolgen voor u?Puk van Meegeren van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beantwoordt vier vragen over de doorbraak van duurzame energie.
Altijd op de hoogte
Op ons platform Zorgeloos Wonen informeren wij alle bewoners van NL over veilig, comfortabel en gezond wonen.