Dome camera

Wat is een dome camera?

Een dome camera is een bewakingscamera in een koepelvormige behuizing. Het bolvormige omhulsel is gemaakt om ervoor te zorgen dat er geen stof, nattigheid of viezigheid in de camera komt. De bolle kap dient wel geregeld gereinigd te worden zodat hij schoon blijft en het beeld scherpt blijft. Dome camera’s zijn robuust en waterdicht en hierdoor uiterst geschikt om buiten op te hangen zonder gevaar voor beschadiging. Een ander bijkomend voordeel is dat deze camera’s moeilijk te saboteren zijn en bestand tegen vandalisme.

Dome beveiligingscamera sets bekijken

Ip dahua wit 210202 3312

 • Professionele installatie
 • Bekabelde systemen en daardoor niet hackbaar
 • Gecertificeerde 4MP Full HD camera’s
 • Eenvoudige bediening via de app

Een dome camera als bewakingscamera 

Een dome camera kan zeer goed gebruikt worden als bewakingscamera. Het is gebruikelijk om een dome camera aan het plafond te bevestigen, maar de camera kan ook aan een muur vastgezet worden. Kijkend naar de camera is het moeilijk te zeggen vanuit welke hoek er gefilmd wordt, omdat de lens en kijkhoek vaak niet zichtbaar zijn. Deze onduidelijkheid van de camerarichting werkt afwerend voor inbrekers. Doordat ze niet weten waar de camera exact op gericht staat, is de kans aanzienlijk groter dat ze afgeschrikt worden, omdat ze bang zijn om toch gefilmd te worden tijdens een inbraak. Voor bewakingsdoeleinden zijn nachtzicht en een bewegingsmelder aan te raden. Op die manier heeft u 24 uur per dag beeld en mist u niets rondom uw huis, bedrijf of tuin. 

De voordelen van een dome camera

 • De behuizing maakt de camera robuust en beschermt tegen vandalisme
 • De behuizing zorgt er daarnaast ook voor dat er geen vuil, stof en vocht binnenkomen en is bestand tegen alle weersomstandigheden
 • Potentiële inbrekers worden afgeschrikt doordat de lens niet zichtbaar is
 • Discrete plaatsing mogelijk
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken

Functionaliteiten van een dome camera

Resolutie en nachtzicht

Bij elke beveiligingscamera is de resolutie van belang. Hoe hoger de resolutie, hoe meer pixels, hoe scherper het beeld. Een dome camera met een hoge resolutie zal dus in staat zijn om een gedetailleerder beeld weer te geven. Gebruikt u de camera als bewakingscamera? Kies dan voor een hoge resolutie om gezichten te kunnen identificeren. Is het buiten donker? Dan is het handig om een infrarood dome camera met nachtzicht aan te schaffen. Al Feenstra's dome camera's hebben 3 of 4 megapixels en 30 tot 50 meter nachtzicht. Kortom, scherp beeld zowel overdag als 's nachts.

Bewegingssensor voor beeldopnames

Niemand heeft tijd om de hele dag naar een monitor te kijken om de veiligheid van de omgeving te waarborgen. Dat is logisch. Kies daarom altijd voor een bewegingssensor die waarneemt wanneer er iets gebeurt. Indien gewenst krijgt u hiervan op uw smartphone een melding en kunt u via de beeldopname functie de beelden terugkijken. Is er iets aan de hand? Onderneem dan actie. Loos alarm? Fijn, geen reden om u zorgen te maken dus! Het is altijd handig om beelden later terug te kunnen kijken. Eventueel bewijsmateriaal gaat zo niet verloren. 

Draaien en inzoomen

Standaard dome camera’s kunnen niet draaien of inzoomen. Alleen tijdens de installatie is het mogelijk om de camera te draaien of in te zoomen. Meer geavanceerde modellen, zoals de ‘speed dome’ of de ‘PTZ camera’ kunnen wel 360 graden draaien en inzoomen middels een ingebouwde motor.

Zicht van de camera / kijkhoek

Het bepalen van de kijkhoek moet zorgvuldig gebeuren. Des te groter de kijkhoek, des te meer overzicht maar des te minder gedetailleerd beeld. De monteurs van Feenstra zullen altijd met u afstemmen wat de meest ideale plaatsing is van de dome camera, voor de beste beelden.

Dome camera kopen of huren

Overtuigd van de voordelen van een dome camera? Bekijk dan de beveiligingscamera pakketten van Feenstra. Al onze beveiligingscamera's hebben infrarood nachtzicht, zijn te bedienen via de app, zijn zowel te koop als te huur en worden geïnstalleerd door onze gecertificeerde monteurs.

Dome beveiligingscamera's

Feenstra huisbeveiliging certificeringen

 • Feenstra Meldkamer Pac
 • KM req 260x100
 • Borg certificaat beveiliging
 • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
 • InstallQ aantoonbaar beter Feenstra