Live view

ACN Live Service met Live View

Live View is een gratis dienst van de politie en binnen Feenstra onderdeel van het pakket ‘ACN Live Service’. Hiermee kan de meldkamer van de politie, via de alarmcentrale van Feenstra, rechtstreeks meekijken met de camerabeelden van bijvoorbeeld een winkel als er een overval of inbraak plaatsvindt.


ACN logo

Hoe werkt Live View?

Door de camerabeelden real-time naar de meldkamer te sturen krijgt de politie letterlijk meer zicht op de situatie en kunnen zij sneller en slimmer reageren. Voor de te nemen maatregelen voor de politie maakt het bijvoorbeeld veel uit of de criminelen zich nog in het pand bevinden of al naar buiten zijn gegaan. Zo wordt onder meer de ‘heterdaadkracht’ van de politie vergroot. Ook het aantal keren dat de politie uitrukt voor een nodeloos alarm neemt hierdoor af. De inmiddels aangesloten winkeliers en bedrijven zijn zeer te spreken over Live View.

Privacy

Natuurlijk wordt ACN Live Service alleen gebruikt wanneer zich een incident plaatsvindt. Pas dan worden de camerabeelden middels Live View doorgezet door de Feenstra alarmcentrale naar de politiemeldkamer en kan de politie meekijken. De privacy van de klant wordt op die manier gewaarborgd. De ervaring leert dat zodra een pand is aangesloten op Live View de daders rekening houden met een snelle politierespons. Live View werpt daardoor een extra barrière op voor criminelen. Ook wordt er op locatie een Live View sticker bij de ingang geplaatst, zodat criminelen zien dat ze voor dat betreffende pand een beduidend groter risico lopen om te worden opgepakt.

Feenstra Meldkamer ACN2

Hoe werkt ACN Live Service?

Op het moment dat het alarmsysteem af gaat, zal de Feenstra alarmcentrale (Alarm Control Nederland) direct een verbinding maken met het camerasysteem. Vervolgens zal de centralist de melding (inclusief de beelden) beoordelen. Na verificatie schakelt de centralist alle gegevens van de locatie en de live beelden via Live View direct door naar de politiemeldkamer. Politiemedewerkers op de meldkamer zien vervolgens direct hoe de situatie ter plaatse is, hoeveel inbrekers/overvallers er zijn, hoe ze eruit zien, of er bijvoorbeeld wapens worden gebruikt en of er eventueel gewonden zijn. Mochten er gewonden zijn, dan kan ook direct de ambulancedienst worden gewaarschuwd. Vervolgens blijft er direct contact bestaan tussen de centralist van onze alarmcentrale en de centralist van de politiemeldkamer.

Live View

Live View Politie

Wat kost ACN Live Service?

ACN Live Service kost € 9,90 per maand (incl. de gratis dienst Live View). Het abonnement heeft een minimale looptijd van 1 jaar en is daarna maandelijks opzegbaar. Interesse? ACN Live Service is beschikbaar voor winkels, bedrijven en particulieren, die beschikken over een alarm- plus een camerasysteem en die zijn aangesloten op de alarmcentrale van Feenstra (Alarm Control Nederland). Neem voor meer informatie contact op met Feenstra, dan kunnen we samen overleggen wat voor u de beste opties zijn.

Adviesaanvraag Live View

Of bel: 088 6660 670 (lokaal tarief)

Alarm control live view

Feenstra huisbeveiliging certificeringen

  • Feenstra Meldkamer Pac
  • KM req 260x100
  • Borg certificaat beveiliging
  • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
  • InstallQ aantoonbaar beter Feenstra