Feenstra zonnepanelen

Met zonnepanelen maakt u van uw woning uw eigen energiecentrale. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Wanneer u zonnepanelen overweegt, heeft u vaak veel vragen. Wat is een zonnepaneel? Hoe werken zonnepanelen? Wat levert het op? Hoelang gaan ze mee? En is mijn huis wel geschikt? Op deze pagina vindt u antwoord op al uw vragen en nog veel meer relevante informatie over zonnepanelen. Zo bent u voldoende geïnformeerd en kunt u een weloverwogen keuze maken. Meteen ontdekken hoeveel zonnepanelen u nodig heeft?

Doe de check

Wat is een zonnepaneel?

U ziet het steeds vaker; panelen op het dak van een woning. Dit zijn zonnepanelen die zorgen voor groene energie. De gewonnen elektriciteit uit het zonnepaneel wordt doorgezet naar de meterkast en voorziet de woning van stroom. Dit maakt het een duurzame bron van energie. Het is onuitputtelijk, schoon en gratis. Hoewel Nederland niet bekend staat om het stralende weer, kan ook hier prima zonne-energie worden opgewekt.

Wat leveren zonnepanelen op?

Het rendement van zonnepanelen is niet alleen afhankelijk van het vermogen van de panelen. Ook het aantal panelen, de kwaliteit van de omvormer, de hellingshoek van het dak en de aanwezige schaduw speelt een rol. Gemiddeld heeft u de aanschafprijs van de zonnepanelen in ongeveer 7 jaar terugverdiend. Met 10 zonnepanelen kunt u ongeveer 78% van de totale stroombehoefte van uw huishouden opwekken. Wekt u meer energie op dan u nodig heeft voor uw eigen huishouden? Dan kunt u geld verdienen door de stroom die u niet gebruikt terug te leveren aan het stroomnet.

Vergelijk de prijzen van zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?

Met zonnepanelen kan zonlicht direct in elektriciteit worden omgezet. Een zonnepaneel bestaat uit vele kleine zonnecellen die met elkaar verbonden zijn. Elke zonnecel is opgebouwd uit flinterdunne laagjes halfgeleidend materiaal, waartussen door het zonlicht- een spanningsverschil ontstaat. Dit proces noemen we het fotovoltaïsch effect. Een zonnepaneel wordt daarom ook vaak een ‘pv-paneel’ genoemd, naar het Engelse ‘photovoltaics’. De opgewekte zonne-energie wordt vervolgens doorgegeven aan het elektriciteitsnet met behulp van een omvormer.

Waarom investeren in zonnepanelen?

Bij de aanschaf van zonnepanelen kunt u profiteren van veel verschillende voordelen. We zetten de 7 beste voordelen voor u op een rij:

 • Besparen op energie: Met zonnepanelen bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer € 500,- aan elektriciteitskosten per jaar.
 • Beter voor het milieu: Bij de opwekking van elektriciteit door zonnepanelen wordt er geen CO2 uitgestoten. Wel is er voor de productie van de pv-panelen energie nodig, waarbij CO2 vrijkomt. Maar na 3 jaar elektriciteitsopwekking heeft het systeem net zoveel energie bespaard, als er nodig was bij de productie.
 • Toekomstbestendig: De techniek achter de panelen staat niet stil. En omdat zonnepanelen een lange levensduur hebben en de terugverdientijd steeds sneller is, is het zeker de moeite waard om te investeren in zonnepanelen.
 • Subsidie en btw-teruggave: Bij de aankoop van zonnepanelen kunt u bij de Belastingdienst de kosten van de btw terugvragen. Dit scheelt een gemiddeld huishouden ruim € 900,- op de aanschafprijs! Wel moet u dit binnen een maand na afloop van het kwartaal doen, waarin de panelen zijn gekocht. Daarnaast is het de moeite waard om te kijken of er subsidies zijn waarvoor u in aanmerking komt. Dit levert ook aanzienlijke voordelen op.
 • Onderhoudsarm: Zonnepanelen vergen slechts één keer per jaar onderhoud. Lees hier ons onderhoudsadvies. Het onderhoud is belangrijk voor de werking van de zonnepanelen en verhoogt hiermee uw rendement. Ontdek hoe uw zonnepanelen presteren met de zon prestatie check.
 • Salderen: De zonne-energie die u zelf opwekt, kunt u wegstrepen tegen uw eigen verbruik. Dat heet salderen. Voor de zonne-energie die u méér opwekt dan uw jaarverbruik, krijgt u een terugleververgoeding van uw eigen energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde: Zonnepanelen zorgen voor een beter energielabel en verhogen de waarde van uw woning.

Zijn zonnepanelen rendabel voor mij?

Dit is een belangrijke vraag bij de aanschaf van zonnepanelen. Zonne-energie levert u geld op, maar de aanschaf en montage van de panelen kost u geld. Na verloop van tijd hebben de zonnepanelen dusdanig veel energie opgewekt, dat u de investering terugverdient. Gemiddeld gezien duurt dit 7 tot 8 jaar. Zonnepanelen hebben een levensduur van 25 jaar, wat betekent dat u 18 “stroomvrije” jaren overhoudt. Lees meer informatie over de terugverdientijd van Feenstra zonnepanelen.

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Weten hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen? Samen met Vattenfall heeft Feenstra een online adviestool ontwikkeld. Na het invullen van deze slimme adviestool geven we u binnen 2 minuten een schatting van het aantal zonnepanelen dat er op uw dak past, de benodigde investering en het rendement.

Doe de gratis zonnepanelen advies check

Welke soorten zonnepanelen zijn er en welke biedt Feenstra aan?

Feenstra biedt verschillende soorten zonnepanelen aan. Deze zijn te onderscheiden in: 

 • Merk
 • Afmeting
 • Het aantal wattpiek per paneel
 • Aantal jaar garantie
 • Het gemiddelde aantal opgewekte energie in het eerste jaar
 • Gemiddelde opbrengst eerste jaar
 • Prijs Feenstra zonnepanelen

Aanbod zonnepanelen en prijzen

 • Uitsluitend kwaliteit pv-panelen
 • Altijd inclusief schouw en installatie
 • Minimaal 12 jaar garantie
 • In 1 dag geïnstalleerd

Afmetingen zonnepanelen

Bij Feenstra bieden we drie verschillende soorten zonnepanelen aan, met verschillende afmetingen. Hoe groter het zonnepaneel, hoe meer energie er wordt opgewekt en hoe hoger uw rendement. Er zijn drie Feenstra zonnepanelen te onderscheiden in grootte:

 • High Power: 1675 x 992 x 35 millimeter
 • Premium Power: 1700 x 1016 x 40 millimeter
 • Excellent Power: 1755 x 1038 x 35 millimeter

Vergelijk Feenstra zonnepanelen

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

Veel huizen zijn geschikt voor zonnepanelen. Het maakt bijvoorbeeld niet uit of u in een vrijstaande woning, twee-onder-een-kapwoning of tussenwoning woont. Daarnaast kunnen zonnepanelen zowel op een plat dak als op een schuin dak worden geïnstalleerd. Alleen rieten daken zijn niet geschikt. Ook is het belangrijk dat u de woning bezit. Bij huren moet u altijd toestemming vragen aan de verhuurder. Twijfelt u of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Lees dan meer informatie in onze zonnepanelen-checklist.

Omvormer zonnepanelen

De omvormer van zonnepanelen zet de elektriciteit uit zonnepanelen om in wisselstroom. Dit is de stroom die u uiteindelijk voor uw woning gebruikt of doorzet naar de energieleverancier. De kwaliteit van de omvormer bepaalt mede het rendement van uw zonnepanelen. De zonnepanelen van Feenstra worden aangesloten op een SMA omvormer of de omvormer van SolarEdge. Deze kunnen een hoge capaciteit aan en verhogen daarmee de opbrengst van uw energie. 

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

De levensduur van zonnepanelen is gemiddeld 25 jaar. Dit maakt het een duurzame investering. De omvormer van de zonnepanelen gaat gemiddeld 10-12 jaar mee en moet daarna vervangen worden. Welke zonnepanelen u ook kiest, bij Feenstra bent u verzekerd van zonnepanelen van hoge kwaliteit en een lange levensduur. Op alle zonnepanelen zit een garantie van tenminste 12 jaar.

Zonnepanelen installeren

Wij garanderen kwaliteit. Daar kun je op rekenen. Alle monteurs van Feenstra werken volgens VCA-certificering en ze zijn gecertificeerd voor BRL6000. We leveren daarmee erkende kwaliteit. Hierdoor kun je rekenen op de juiste kwaliteit van de geleverde zonnepanelen, omvormer, installatiemateriaal en montage van de zonnepanelen. Het installeren en plaatsen is meestal binnen 1 dag klaar. De monteurs leveren alles werkend voor je op. Zijn er aanpassingen aan je meterkast nodig? Dan doen ze dat direct. Je hoeft hier dus geen aparte afspraak meer voor te maken. Wel zo netjes.

zonnepanelen installeren

Onze certificeringen voor zonne-energie

 • Zonnekeur Feenstra
 • VCA veiligheids checklist aannemers
 • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
 • Install Q