Een nieuwe cv-ketel: benut de ruimte niet

Klanten zijn veelal aangenaam verrast wanneer zij overgaan tot de aanschaf of het huren van een nieuwe cv-ketel. Niet alleen de energiekosten dalen, veelal wordt het comfort in de woning vergroot, maar ook de ruimte die het toestel inneemt is aanzienlijk minder.

Bewoners grijpen veelal de kans deze ruimte direct te benutten. Er wordt een extra schoenenkast naast de ketel geplaatst, de campinguitrusting vindt een nieuwe plek of om de ketel wordt een hokje geplaatst, zodat de ketel ‘lekker uit het zicht is’.

‘Niet doen’, roep ik dan. Zorg ervoor dat uw cv-ketel altijd goed toegankelijk is voor controle en onderhoud. Of in het geval van een calamiteit. In uw cv-ketel komen water, gas en elektra samen. Voldoende reden om hier bewust mee om te gaan.

Cv-ketel advies

Frank Sebrechts

Meer van Frank Sebrechts

— Praktijkopleider

Praktijkopleider Frank Sebrechts (1967) haalt zijn energie uit het opleiden van leerling-monteurs tot volwaardig servicemonteur. Hij waakt erover dat elke pupil in de praktijk alle geleerde kennis goed toepast. Verder gaat zijn interesse uit naar innovatieve technieken, zoals bijvoorbeeld warmtepompen en slimme thermostaten. Hij volgt de ontwikkelingen op de voet en brengt dit voor zover mogelijk ook direct over op monteurs, maar ook op medewerkers bij het call center van Feenstra. Frank is getrouwd met Brigitte en vader van Fenno en Gianni. Naast tijd besteden aan zijn gezin, heeft hij naast zijn werk nog een rits aan hobby’s, zoals hardlopen, voetballen, sportvissen, lezen, en vrijwilligerswerk bij de voetbalvereniging.

Frank Sebrechts

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

 • pierre schamp 19 maanden geleden

  Gravatar for pierre schamp

  wat is de minimale ruimte van 'kast' waarin cv zit?

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare pierre schamp 19 maanden geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste Meneer Schamp,

   Bedankt voor uw bericht. Wij geven hier graag antwoord op.

   Bij het plaatsen van een nieuwe cv-ketel is het belangrijk om met het volgende rekening te houden.
   Het is van belang om 1 meter vrije werkruimte voor de cv-ketel, 1.8 meter sta hoogte voor de ketel en minimaal 10 cm vrije ruimte aan de zijkanten van de cv-ketel te hebben. Hierbij mag de cv-ketel niet in het trappengat hangen, zonder werkvloer.

   Zo kunnen onze vakmannen/vrouwen veilig hun werkzaamheden verrichten en mocht er een calamiteit zijn dan is er in ieder geval voldoende ruimte.

   Hebben wij u zo voldoende geïnformeerd?

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.