Een pompschakelaar op uw vloerverwarming bespaart veel energieRichard van Loopik

- Servicemonteur

Afwisselende werkzaamheden en tevreden klanten, dat is waar servicemonteur Richard van Loopik (1982) het allemaal voor doet. Na zijn carrière in het leger heeft Richard allereerst een opleiding tot loodgieter gedaan. Eenmaal in dienst bij Feenstra (2012) heeft hij zijn diploma servicetechnicus behaald. Inmiddels is hij een vakman eerste klas die graag zijn ervaringen en kennis deelt. Zijn hobby’s? Gamen, sleutelen en hardlopen. Richard woont samen met zijn vrouw, zijn Mechelse herder en micro-varken.


Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Stefan Kasteren van
  Stefan Kasteren van 14 maanden geleden

  Ik heb jaren lang de vloer verwarmingspomp in de zomer uitgezet met als gevolg, lager kapot en moest ik dus een nieuwe pomp kopen a 160€. Als de pomp uitstaat zakt hij door zijn lagers en na verloop van tijd kost je dit een nieuwe pomp. Dus die paar tientjes besparing wegen volgens mij niet op tegen de kosten van de nieuwe pomp. Of zie ik iets over het hoofd?

  Stefan

  • Gravatar for Marjan
   Marjan Stefan Kasteren van 3 maanden geleden

   Ja dat heb ik ook wel eens gehoord. Ik hoop dat Feenstra alsnog een reactie gaat geven.

 • Gravatar for John
  John 4 jaren geleden

  Kan ik ook besparen door de pomp of op de laagste stand of op de hoogste stand te laten draaien? En wat is dan de beste aanvoertemperatuur? Het verwarmen van water is immers duurder dan het verbruik van de pomp ...

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare John 4 jaren geleden

   Beste John,

   Het is inderdaad mogelijk te besparen door met de pompstanden te spelen. Op welke stand de pomp dan moet staan, hangt af van de grootte, de leidingdiameter, wijze van aanleggen en bijvoorbeeld de vervuiling van het systeem.

   Bij een lage aanvoertemperatuur van de ketel neemt het rendement toe. Wij adviseren u in verband met uw comfort de temperatuur niet lager dan 50 graden in te stellen. Met als kanttekening, dat dit wel afhankelijk is van het type systeem dat u heeft (is uw hele woning voorzien van vloerverwarming of zijn er ook radiatoren aanwezig?)
   Wanneer uw installatie wat ouder is en ontworpen is voor een slecht of matig geïsoleerde woning, dan zal een hogere aanvoertemperatuur nodig zijn. Is de woning echter later na-geïsoleerd, dan heeft de installatie een overcapaciteit en kan de aanvoertemperatuur ook wat omlaag.

   Wij hopen u hiermee wat extra informatie te hebben kunnen geven.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare