Een pompschakelaar op uw vloerverwarming bespaart veel energieRob van den Berg

- Verwarmingsspecialist

Al op de middelbare school wist Rob van den Berg (1981) dat hij in de techniek wilde werken. Direct na school maakte hij kennis met het installatiewerk en al op zijn 19e kwam hij via een collega bij Feenstra terecht. Dat was in 2001 en Rob heeft het nog altijd prima naar zijn zin. Als verwarmingsspecialist is hij met name actief voor zakelijke klanten van Feenstra, maar hij installeert en controleert ook cv-ketels en warmtepompen bij particulieren. Inmiddels is Rob uitgegroeid tot een van de gezichten van het bedrijf. Regelmatig is hij te zien in allerlei online-uitingen van Feenstra en ook op de televisie komt hij regelmatig voorbij, als ‘de vader van Puck’. Samen met zijn gezin woont Rob in Julianadorp.


Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Stefan Kasteren van
  Stefan Kasteren van 19 maanden geleden

  Ik heb jaren lang de vloer verwarmingspomp in de zomer uitgezet met als gevolg, lager kapot en moest ik dus een nieuwe pomp kopen a 160€. Als de pomp uitstaat zakt hij door zijn lagers en na verloop van tijd kost je dit een nieuwe pomp. Dus die paar tientjes besparing wegen volgens mij niet op tegen de kosten van de nieuwe pomp. Of zie ik iets over het hoofd?

  Stefan

  • Gravatar for Marjan
   Marjan Stefan Kasteren van 8 maanden geleden

   Ja dat heb ik ook wel eens gehoord. Ik hoop dat Feenstra alsnog een reactie gaat geven.

 • Gravatar for John
  John 4 jaren geleden

  Kan ik ook besparen door de pomp of op de laagste stand of op de hoogste stand te laten draaien? En wat is dan de beste aanvoertemperatuur? Het verwarmen van water is immers duurder dan het verbruik van de pomp ...

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare John 4 jaren geleden

   Beste John,

   Het is inderdaad mogelijk te besparen door met de pompstanden te spelen. Op welke stand de pomp dan moet staan, hangt af van de grootte, de leidingdiameter, wijze van aanleggen en bijvoorbeeld de vervuiling van het systeem.

   Bij een lage aanvoertemperatuur van de ketel neemt het rendement toe. Wij adviseren u in verband met uw comfort de temperatuur niet lager dan 50 graden in te stellen. Met als kanttekening, dat dit wel afhankelijk is van het type systeem dat u heeft (is uw hele woning voorzien van vloerverwarming of zijn er ook radiatoren aanwezig?)
   Wanneer uw installatie wat ouder is en ontworpen is voor een slecht of matig geïsoleerde woning, dan zal een hogere aanvoertemperatuur nodig zijn. Is de woning echter later na-geïsoleerd, dan heeft de installatie een overcapaciteit en kan de aanvoertemperatuur ook wat omlaag.

   Wij hopen u hiermee wat extra informatie te hebben kunnen geven.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare