Een pompschakelaar op uw vloerverwarming bespaart veel energie

Uw verwarmingsketel staat natuurlijk lang niet altijd aan. Maar ook als hij geen warmte afgeeft, draait de pomp van de vloerverwarming gewoon door. Dan wordt er dus koud water rondgepompt. Dat is zonde van de energie. Een pompschakelaar voorkomt dit en bespaart zo veel elektriciteit. Binnen twee tot drie jaar heeft u de aanschafkosten van zo’n pompschakelaar terugverdiend. Hoe meer vermogen uw vloerverwarming vraagt, hoe sneller de terugverdientijd.

Wat kunt u doen?

Is uw cv-installatie binnenkort aan onderhoud toe, heeft u vloerverwarming en wilt u besparen op uw energienota? Laat het ons dan weten. Feenstra zorgt er dan voor dat de monteur de pompschakelaar bij zich heeft. De investering hiervoor is € 160,-.

Regel dit gelijk met Feenstra, bel: 088 8455 000.

Richard van Loopik

Meer van Richard van Loopik

— Servicemonteur

Afwisselende werkzaamheden en tevreden klanten, dat is waar servicemonteur Richard van Loopik (1982) het allemaal voor doet. Na zijn carrière in het leger heeft Richard allereerst een opleiding tot loodgieter gedaan. Eenmaal in dienst bij Feenstra (2012) heeft hij zijn diploma servicetechnicus behaald. Inmiddels is hij een vakman eerste klas die graag zijn ervaringen en kennis deelt. Zijn hobby’s? Gamen, sleutelen en hardlopen. Richard woont samen met zijn vrouw, zijn Mechelse herder en micro-varken.

Richard van Loopik

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

 • Stefan Kasteren van 23 dagen geleden

  Gravatar for Stefan Kasteren van

  Ik heb jaren lang de vloer verwarmingspomp in de zomer uitgezet met als gevolg, lager kapot en moest ik dus een nieuwe pomp kopen a 160€. Als de pomp uitstaat zakt hij door zijn lagers en na verloop van tijd kost je dit een nieuwe pomp. Dus die paar tientjes besparing wegen volgens mij niet op tegen de kosten van de nieuwe pomp. Of zie ik iets over het hoofd?

  Stefan

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • John 3 jaren geleden

  Gravatar for John

  Kan ik ook besparen door de pomp of op de laagste stand of op de hoogste stand te laten draaien? En wat is dan de beste aanvoertemperatuur? Het verwarmen van water is immers duurder dan het verbruik van de pomp ...

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare John 3 jaren geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste John,

   Het is inderdaad mogelijk te besparen door met de pompstanden te spelen. Op welke stand de pomp dan moet staan, hangt af van de grootte, de leidingdiameter, wijze van aanleggen en bijvoorbeeld de vervuiling van het systeem.

   Bij een lage aanvoertemperatuur van de ketel neemt het rendement toe. Wij adviseren u in verband met uw comfort de temperatuur niet lager dan 50 graden in te stellen. Met als kanttekening, dat dit wel afhankelijk is van het type systeem dat u heeft (is uw hele woning voorzien van vloerverwarming of zijn er ook radiatoren aanwezig?)
   Wanneer uw installatie wat ouder is en ontworpen is voor een slecht of matig geïsoleerde woning, dan zal een hogere aanvoertemperatuur nodig zijn. Is de woning echter later na-geïsoleerd, dan heeft de installatie een overcapaciteit en kan de aanvoertemperatuur ook wat omlaag.

   Wij hopen u hiermee wat extra informatie te hebben kunnen geven.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.