Zó bespaart u op uw stookkosten

Warm en voordelig de winter door
Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Geoffrey
  Geoffrey 26 dagen geleden

  Hoe zit het nu met al die filmpjes op social,over de cv temp op 60 graden te zetten?, dan duurt het toch veel langer dat de thermostaat uit gaat?
  bespaard het??

 • Gravatar for Karin
  Karin 9 maanden geleden

  2017???
  Geen nieuwere tips?
  Anders even aanpassen
  Dit is net of jullie nog wat in het archief vonden

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Karin 9 maanden geleden

   Beste Karin,

   Op Zorgeloos Wonen staat, net als op andere content-platformen, altijd een datum bij een artikel, zodat lezers de datum van publicatie kunnen zien, alsook een eventuele datum waarop de tekst is aangepast. Teksten die inhoudelijk nog steeds kloppen, zullen geen update-datum laten zien.
   Alle tips van onze vakmensen vindt u hier: https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/tips/. De meest recente staan bovenaan.

   Ook kunt u zich inschrijven voor bepaalde thema's als u daarvan op de hoogte gehouden wilt worden. Bij meer vragen horen wij het graag.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for r van der veen
  r van der veen 17 maanden geleden

  Een vraag als ik beneden in de keuken water pak en iemand staat onder de douche word de douche koud pas een nieuwe ketel van feenstra

  Graag een reactie

 • Gravatar for Delano
  Delano 24 maanden geleden

  Hele goede tip:
  Sommige cv-ketels hebben een comfortstand voor warm kraanwater. Dan wordt de warmtewisselaar van uw ketel dag en nacht op temperatuur gehouden. Zo hoeft u niet lang te wachten op warm water uit de kraan. Wel hangt aan dat gemak een prijskaartje enkele tientjes per jaar. In plaats daarvan kunt u ook kiezen voor de eco-stand. Dan wordt het water pas verwarmd als u de kraan opendraait. Dat kost iets meer water, en een paar seconden langer wachten, maar bespaart wel energie én enkele tientjes per jaar

 • Gravatar for walter senders
  walter senders 2 jaren geleden

  Bedankt voorde tips zal in de gaten houden of er water bij moet of hij ontlucht moet worden,ik dacht eigenlijk dat jullie op afstand kijken of dit nodig is en dan ons hier van op de hoogte brengen dat we bijv moeten bij vullen gr Yvonne

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare walter senders 2 jaren geleden

   Beste Yvonne,

   Hartelijk dank voor uw bericht. Graag geven wij u via deze weg meer duidelijkheid.

   Het hangt van het contract af of wij bij u op afstand monitoren. Als wij bij u op afstand monitoren, dan krijgen wij inderdaad ruim van te voren een signaal van de cv-ketel dat de waterdruk laag is. Wij sturen u direct een e-mail met de boodschap en het advies om bij te vullen.

   Wij kunnen op afstand niet weten over er lucht in de leidingen aanwezig is. Hiervoor zou u dan zelf het ontluchtingssleuteltje uit de kast moeten halen om erachter te komen of er teveel lucht aanwezig is in de leidingen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Pg zwitser
  Pg zwitser 3 jaren geleden

  Pijp op het dak staat scheef ,zou naar gekeken worden.niemand geweest.

  • Gravatar for Delano
   Delano Pg zwitser 24 maanden geleden

   En, zijn ze al langs geweest?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Pg zwitser 3 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Zwitser,

   Het is bijzonder dat er niemand is geweest. Belangrijk is om zo snel mogelijk een afspraak in te plannen, zodat alles in orde gemaakt kan worden. Ziet u kans om ons een e-mail te sturen naar [email protected]? Wij zouden graag uw volledige adresgegevens willen ontvangen en uw telefoonnummer. Alle gegevens zien wij graag tegemoet.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Ida
  Ida 3 jaren geleden

  Prima adviezen, kan ik wel wat mee, bedankt

 • Gravatar for Colin Wells
  Colin Wells 3 jaren geleden

  ik las recent over een luchtverwarming systeem die veel in Australia gebruikt wordt. Een warmtepomp, gedreven door zonnepanelen, verwarmt lucht in the winter (werkt tot -20) en koelt het in de zomer. Dit wordt dan de kamers ingeblazen. Het systeem heet "Reverse Cycle Air Conditioning".
  Resultaat is een warm huis in de winter en een airco'd huis in de zomer. Met de ontwikkeling van de temperaturen in Nederland lijkt me dit systeem wel iets voor de toekomst. Wat weten jullie hiervan?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Colin Wells 3 jaren geleden

   Beste meneer Wells,

   Hartelijk dank voor het delen. Feenstra had deze oplossing nog niet op het vizier.
   Wij hebben het intern gedeeld met de collega’s van product management en innovatie.
   Er zijn vele oplossingen op de markt en in de wereld. Wij testen en checken de markt voortdurend op producten die geschikt zouden kunnen zijn voor de Nederlandse markt. Nogmaals bedankt voor deze tip.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Lydia Meiling
  Lydia Meiling 3 jaren geleden

  De monteur heeft bij de laatste onderhoudsbeurt de warmwaterkraan anders afgesteld: het duurt nu langer voordat er warm water uit de kraan komt. Dat zou kosten besparen, zei hij. Maar nu kost het wel veel meer water. En ik vind het onhandig. Maakt het wel echt verschil in energieverbruik en kosten, vraag ik me af?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Lydia Meiling 3 jaren geleden

   Beste mevrouw Meiling,

   Het maakt zeker verschil. Als u de instellingen op de eco-stand laat staan, dan kunt u al enkele tientjes per jaar besparen. U kunt voor uzelf de beste afweging maken. Gaat u voor besparen of voor comfort? Mocht u voor comfort kiezen, dan kunt u gemakkelijk zelf de instellingen terugzetten. Komt u er niet uit, dan kunt u een e-mail sturen naar [email protected]

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Jan Starmans
  Jan Starmans 3 jaren geleden

  Prima adviezen