Een scheut azijn doet wonderen

Veelal komen wij bij klanten die een verstopping in hun systeem melden. Meestal blijkt dat de gecombineerde condensafvoer op dat moment verstopt zit. Dit is de dikste buis onder cv-ketel, waarop twee pijpjes uitkomen.

Deze condensafvoer is veelal gecombineerd met de inlaatcombinatie van uw systeem (het tweede pijpje). Doordat het kalkrijke water van de inlaatcombinatie druppelsgewijs (door overdruk) water in de gecombineerde afvoer loost, kan uw afvoer verstoppen. Mede veroorzaakt door aluminiumoxide vanuit uw cv-systeem.

Veelal kunt u deze verstopping voor zijn. Als u zo nu en dan een scheutje azijn in de condensafvoer gooit, treedt een verstopping minder snel op. Let er wel op dat u de slang van de invoercombinatie voordat u azijn toevoegt verwijdert en nadien terugplaatst.

Een andere tip: vergeet niet om uw verwarmingssysteem op tijd te ontluchten.

Cv-ketel ontluchten

Frank Sebrechts

Meer van Frank Sebrechts

— Praktijkopleider

Praktijkopleider Frank Sebrechts (1967) haalt zijn energie uit het opleiden van leerling-monteurs tot volwaardig servicemonteur. Hij waakt erover dat elke pupil in de praktijk alle geleerde kennis goed toepast. Verder gaat zijn interesse uit naar innovatieve technieken, zoals bijvoorbeeld warmtepompen en slimme thermostaten. Hij volgt de ontwikkelingen op de voet en brengt dit voor zover mogelijk ook direct over op monteurs, maar ook op medewerkers bij het call center van Feenstra. Frank is getrouwd met Brigitte en vader van Fenno en Gianni. Naast tijd besteden aan zijn gezin, heeft hij naast zijn werk nog een rits aan hobby’s, zoals hardlopen, voetballen, sportvissen, lezen, en vrijwilligerswerk bij de voetbalvereniging.

Frank Sebrechts

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.