Installateur Feenstra geeft Stichting Vlinders nieuwe energie

56 zonnepanelen levert forse besparing voor opvanghuis kinderen

  • 29/06/2016 11:35am
  • 0
  • 3 min.
  • Feenstra nieuwsredactie

Stichting Vlinders gaat de zomer in met 56 zonnepanelen op het dak van het huis voor kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen. Installateur Feenstra monteerde maandag en dinsdag de panelen. Het sponsoren van stichting Vlinders met zonne-energie is een gezamenlijk initiatief van de NUON Foundation, die de zonnepanelen doneert en Feenstra die installeert.

Stichting Vlinders zet zich in voor kinderen met een licht verstandelijke handicap die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Stichting Vlinders biedt deze kinderen een plek waar ze zich positief kunnen ontwikkelen in hun gedrag en opstelling naar hun omgeving. 

"Zo’n prachtig initiatief verdient het om in het zonnetje te worden gezet. Door de montage van de zonnepanelen kunnen we een forse besparing op de energierekening voor elkaar krijgen. Dit geld kan dan weer worden geïnvesteerd in nog betere zorg voor de kinderen. Bovendien gaan we Stichting Vlinders helpen met energiebesparende maatregelen. Het is de bedoeling dat we het opvanghuis energieneutraal gaan maken."
Henjo Groenewegen, algemeen directeur van Feenstra

Feenstra heeft een vestiging op hetzelfde terrein als waar het opvanghuis is gevestigd. Groenewegen: ‘We zijn praktisch buren. Dan is het logisch dat je elkaar helpt. Dit project past helemaal in ons beleid van maatschappelijke betrokkenheid en het realiseren van een energiezuinig leefklimaat.’

Opbrengst zonnepanelen

De 56 zonnepanelen leveren een totaal vermogen van 15.960 Wattpiek (Wp). Wp is de meeteenheid om het vermogen van zonnepanelen aan te geven. Rekening houdend met het gemiddeld aantal zonne-uren in Nederland is 1 Wp ongeveer gelijk aan 0,85 Kwh. Het totale dak zonnepanelen levert omgerekend dan 13.566 kWh op. Ter vergelijking: het gemiddelde energieverbruik per gezin in ons land is 3.500 kWh.

Over de installatie van zonnepanelen

Meer over maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Feenstra

Contact met Feenstra pers & media

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.