Het WK Voetbal en de energietransitie

Brazilië en de warmtepomp behoren tot de topfavorieten
John van den Dungen

- Regiomanager

John van den Dungen is regiomanager bij Feenstra. John onderzoekt voortdurend hoe diensten van Feenstra op het gebied van beveiliging, ventilatie en verwarming elkaar kunnen versterken. Daarmee probeert hij het leven van de Feenstra-klant energiezuiniger, comfortabeler en veiliger te maken. John is getrouwd met Gemma en vader van Dione en Jolein. Hij is geïnteresseerd in duurzaamheid, loopt regelmatig hard en mag graag tegen een berg op fietsen.


Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for De Groot
  De Groot 4 jaren geleden

  ... en de WK en de energietransitie hebben dus helemaal niets met elkaar gemeen, behalve dat de uitkomst in beide gevallen onzeker is. Is dit bericht veel meer dan clickbait?

 • Gravatar for de Jong
  de Jong 4 jaren geleden

  Een goede optie voor b.v. woningen in de stad is door het huis te verwarmen met infrarood producten, zoals fraaie panelen aan muur of plafond, d.m.v. vloerverwarming (geschikt onder laminaat, plavuizen of vloerbedekking zonder foam-onderzijde) -of plafondverwarming met de folie (deze kan onzichtbaar weggewerkt worden in het plafond) . Deze verwarming is zeer aangenaam in gebruik, energiezuinig en zeer geschikt voor mensen met een allergie. Ook bij deze verwarming is goede isolatie belangrijk.

 • Gravatar for Cor
  Cor 4 jaren geleden

  Dit is echt heel erg kort door de bocht.
  Het is goed om te verduurzamen. Om te investeren in isolatie en zonnepanelen. Het is goed om het gasverbruik te verminderen. Maar of gasloos nodig is? Gas kan worden geimporteerd. Andere landen doen dat ook, dus waarom zou dat in NL niet kunnen. Los daarvan moet de huidige warmtepompen nog worden doorontwikkeld. Er is een groot probleem met de warmtepomp wat om een oplossing vraagt.
  De stilste warmtepomp geeft 45dB aan geluid.
  Wanneer je in een rijtje van 6 eengezinswoningen woont met een blok van 6 aan de overkant, dan betekent dat dt er 12 warmtepompen minimaal 45 dB produceren. Daardoor stijgt het geluidsniveau boven de 50dB. Wie de site van de stichting geluidshinder bezoekt, kan lezen dat dit geluidsniveau voor veel mensen niet te verteren is. Zeker niet in de nacht.

 • Gravatar for R Grimm
  R Grimm 4 jaren geleden

  U raadt "zonder discussie" een hybride warmtepomp aan voor woningen van na 2000 en eventueel voor eerder gebouwde woningen. In verschillende persberichten heb ik gelezen dat dit soort pompen matig tot veel geluidsoverlast geven. Daar ik nogal geluidsgevoelig ben zou ik dus nooit kiezen voor een hybride warmtepomp. kunt u mij vertellen hoe het nou precies zit met die geluidsoverlast van hybride warmtepompen?

  • Gravatar for Cor
   Cor R Grimm 4 jaren geleden

   ik begrijp uw reactie helemaal.
   De stilste warmtepomp maar 45 dB aan geluid.
   Zelf lijd ik ook onder intensieve hyperacusis en mijn grootste nachtmerrie is dat mijn buren een warmtepomp aanschaffen. Zoals laatst in een TV programma mensen werden geconfronteerd met een warmtepomp bij de buren die 70 dB produceert en waar men helemaal niet aan wil doen. Wet- en regelgeving op dit gebied ontbreekt.

 • Gravatar for R. Hoogeveen
  R. Hoogeveen 4 jaren geleden


  Er wordt momenteel een nieuwe pijpleiding aangelegd vanuit rusland/noorwegen, waarom kunnen wij daar geen gebruik van maken?
  Of moet de milieumaffia in nederland weer winnen?


  • Gravatar for Wizardwilly
   Wizardwilly R. Hoogeveen 4 jaren geleden

   Omdat we niet volgende week allemaal al zonder fossiele brandstoffen kunnen en ze ook mensen zoals u niet binnenkort in de kou laten zitten. Onder welke steen ligt u trouwens? Van links tot rechts zijn menen die vooruit dúrven kijken er over eens dat we moeten. Nederland is beslist niet het braafste jongetje van de klas als het gaat om die noodzakelijke transitie .