Hoe u het beste uw handen kunt wassen

Handen wassen. Warm of koud water?

Wast u uw handen met warm of koud water? Volgens het RIVM maakt dat het niet uit. Vuil en bacteriën laten bij koud water even goed los als met warm water. Voor de hygiëne kiest u dus wat u prettig vindt. Wordt uw warm water door uw cv-ketel, de zogenoemde combi-ketel verwarmd, dan is het voor de portemonnee beter minder vaak de warmwaterkraan te gebruiken. Elke keer dat u de warmwaterkraan aan zet, slaat de cv-ketel aan en dat kost gas. Het is aan u om zich af te vragen of dit wel nodig is als u slechts een seconde of tien warm water gebruikt.

Verder geef ik u graag mee, dat volgens berekeningen van Milieu Centraal warm water het milieu vijftig keer meer belast dan koud water. Wellicht ook een beweegreden om mee te nemen bij de keren dat u uw handen wast?

Bonustip: Zet uw mengkraan na gebruik weer terug naar koud, zodat bij een volgend gebruik de ketel niet per ongeluk alsnog aanslaat.

Eefje van Vugt

Meer van Eefje van Vugt

— Servicemedewerker

Eefje van Vugt is sinds januari 2014 medewerker Meldkamer bij Feenstra. Eefje streeft ernaar, binnen de mogelijkheden die er zijn, alle bewoners te helpen, zoals ze zelf ook graag geholpen wil worden: prettig en correct. Klantbeleving staat dan ook hoog bij haar in het vaandel en ze mag graag contact hebben met alle lagen van de Feenstra-organisatie, zodat ze goed op de hoogte is van de dingen die belangrijk zijn voor klanten. Na haar opleiding tot directiesecretaresse /managementassistente, bleek dat het toch de techniek is waar haar hart ligt. Eefje is getrouwd en zit met haar man op dansles. Ze is dol op bordspelletjes en mag graag een goed boek lezen. 

Eefje van Vugt

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.