Energie besparen met een slimme boiler

Zelflerende boiler stemt temperatuur af op uw gedrag

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Hans
  Hans 20 maanden geleden

  Beste Lezer,
  Ik heb zonnepanelen die meer produceren dan wij verbruiken.
  Is er een soort router die regelt dat, wanneer er een surplus aan stroom is, die elektriciteit naar de slimme boiler stuurt? We zullen in de toekomst zeker dit soort regelaars nodig hebben.
  Alvast bedankt,
  M.vr.gr. Hans

  • Gravatar for Rob
   Rob Hans 3 maanden geleden

   Hans, ik heb exact dezelfde vraag en kom op internet weinig tegen. Ben jij misschien ondertussen al wat wijzer geworden? vr. gr. Rob

 • Gravatar for Tom
  Tom 21 maanden geleden

  Handig om te weten dat er tegenwoordig slimme boilers bestaan. Zo kun je zuiniger met je energie en warme water omgaan, plus je bespaard nog wat geld! Goede tip dat je via je app een seintje kan ontvangen van de energieleverancier, zodat de boiler de overcapaciteit op het net kan gebruiken om het water in de tussentijd te verwarmen. https://www.vanderwalbv.nl/producten/cv-ketels-en-boilers-amsterdam/

 • Gravatar for Marie de Jonge
  Marie de Jonge 3 jaren geleden

  Goed om te weten dat er tegenwoordig zogenoemde 'slimme boilers' bestaan. Wanneer dit mij maandelijks geld kan besparen, wil ik er zeker meer over te weten komen. Het is inderdaad onnodig om constant verwarmd water te hebben wanneer je het niet gebruikt.

 • Gravatar for eddy
  eddy 3 jaren geleden

  ik zou gaarne mijn overcapaciteit van mn zonnepanelen gebruiken mbt een slimme boiler, dus meer opwarmen overdag ! 1- kan een slimme boiler dat 2-hoeveel ltr heb ik nodig voor 3 pers huishouden
  3-wat zijn de kosten 4- is er ook een subsidie op de deze installatie

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare eddy 2 jaren geleden

   Beste meneer Franssen,

   Hartelijk dank voor uw bericht.

   Onze specialisten komen graag met u in contact om de mogelijkheden met u te bespreken. Ziet u kans om ons een e-mail te sturen naar [email protected]? In uw e-mail ontvangen wij graag uw adresgegevens en telefoonnummer. Onze specialisten nemen dan binnenkort contact met u op. Wij zien uw e-mail graag tegemoet.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

  • Gravatar for Eddy Franssen
   Eddy Franssen eddy 2 jaren geleden

   In september gaat mijn nieuwe hypotheek in,mijn vraag is ik wil zonnepanelen en een electrice boiler.er komt ook een keuken en een inductieplaat ,ik stook met een pelletkachel.kan mij iemand adviseren van u?Mvg E Franssen

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare eddy 3 jaren geleden

   Beste meneer Eddy,

   Voor een 3-persoonshuishouden zou u met een 120 liter boiler al een heel stuk verder kunnen komen. Een slimme boiler dankt zijn naam aan het feit dat deze op basis van het verbruik een inschatting maakt wanneer het opwarmen het beste kan beginnen. Dat is helaas vaak niet het moment dat de zon schijnt.

   Op dit moment is er geen subsidie op deze slimme boilers. Er is wel subsidie op warmtepomp boilers.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Ron Bennink
  Ron Bennink 4 jaren geleden

  Beetje late reactie, maar t speelt nu pas voor mij.

  Ik wil graag een slimme boiler met een capaciteit van 50 liter. Mijn vragen zijn:
  Zijn die er?
  Wat kosten deze?
  Kan ik ook mijn eigen overcapaciteit van mn zonnepanelen op een slimme manier inzetten om de boiler te verwarmen, dus vergelijkbaar met daar waar in uw artikel staat; '"Door een automatisch seintje vanuit de energieleverancier kan deze boiler de overcapaciteit op het net gebruiken om het water tussentijds extra te verwarmen." ?

  Ik hoor het graag

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Ron Bennink 4 jaren geleden

   Beste meneer Bennink,

   Jazeker! Wij verkopen slimme boilers van 50 liter. De kosten zijn vanaf € 1094,-.

   Om de elektriciteit van uw PV panelen te gebruiken voor het opwarmen van het water in de boiler heeft u een slim systeem nodig dat bijvoorbeeld op basis van de weersverwachting, of het aanbod van zelf opgewekte stroom, de boiler in en uitschakelt.

   Wij hebben deze slimme systemen nog niet in ons aanbod, maar wij zien wel dat ze ontwikkeld worden. In 2021, als de terugleversubsidie verandert en wij steeds meer onze eigen energie moeten gebruiken, hebben wij deze systemen nodig om onze energiestromen in- en om het huis efficiënt te regelen.
   Een andere ontwikkeling daarbij is dat de energie vanuit de PV panelen niet meer als wisselspanning (AC) wordt gekoppeld aan de verbruikers, maar als gelijkstroom (DC). Dit voorkomt een (onnodige) omzetting en daarmee energieverlies.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for A.G Drenthen
  A.G Drenthen 4 jaren geleden

  Bestaat de mogelijkheid om de slimme boiler op lease/huurbasis (incl. gebruikelijke service op elk moment wanneer dit nodig is) geïnstalleerd te krijgen?

 • Gravatar for A.G Drenthen
  A.G Drenthen 4 jaren geleden

  Bestaat de mogelijkheid om de slimme boiler of lease/huurbasis geïnstalleerd te krijgen!

 • Gravatar for Alma
  Alma 4 jaren geleden

  Of je zet de warm water voorraad van je CV helemáál uit! Hij geeft dan ietsje later heet water, maar dat is veel voordeliger dan al die liters die maar warm staan te wachten tot iemand ze eens wil gebruiken. Laat staan een close-in boiler voor die enkele keer dat je warm water nodig hebt. Ik doe dat al jaren en er is nog nooit iemand geweest die het is opgevallen.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Alma 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Alma,

   Wij willen u hartelijk bedanken voor uw bericht.

   Bij sommige cv-ketels is het mogelijk om het warm water comfort in te stellen. De cv-ketel houdt dan een bepaalde hoeveelheid water op temperatuur. Het voordeel is dat als er warm water vraag is, u dit snel krijgt. Overigens is dit ook uit te zetten. Dat bespaart dan gas. Let op! Dit betreft een instelling op de cv-ketel. Het heeft niets met de elektrische boiler te maken.

   Klik op de volgende link voor meer informatie. https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/zet-de-comfort-stand-van-uw-cv-ketel-uit

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Louis Gilberts
  Louis Gilberts 4 jaren geleden

  Dat "slimme" is een commerciële kreet. Het wil zeggen dat je verbonden bent met het internet en allerlei leveranciers kunnen meekijkijken wat je doet. Het allerslimste is om daar niet in te trappen en onafhankelijk te blijven. Dat een "slimme" boiler 10% energie bespaart geloof ik niets van. Fake zullen we maar zeggen. Wat wél energie bespaart is een bewust gebruik.

 • Gravatar for I. De Boone
  I. De Boone 4 jaren geleden

  Ik zou wel meer willen weten over de kosten.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare I. De Boone 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw De Boone,

   Hartelijk dank voor uw bericht.

   Een slimme boiler met een gangbare 80 liter kost rond de € 1.439,- inclusief installatie. Bij interesse voorzien wij u graag van een offerte op maat. Uw adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres kunt u e-mailen aan [email protected]

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare