Kinderen ontwerpen ‘huis van de toekomst’

Vrolijk én duurzaam

  • 09/11/2016 10:13am
  • 0
  • 2 min.
  • Feenstra nieuwsredactie

Via je telefoon je verwarming thuis regelen. Of een bericht krijgen dat de rookmelder brand heeft gesignaleerd. Tien jaar geleden was dit nog onvoorstelbaar. Zo zal er ook in 2025 veel veranderd zijn in hoe we wonen. Nieuwe manieren om energie op te wekken, bijvoorbeeld. Of schoonmaakdrones. Bij Feenstra denken we dagelijks na over hoe wonen nog duurzamer, veiliger en comfortabeler kan. We vroegen kinderen van 6 tot 16 jaar om met ons mee te denken en organiseerden de prijsvraag ‘Wat is jouw huis van de toekomst?’

De winnaars

Wat kregen we in de brievenbus? Allerlei tekeningen, schetsen en prachtige bouwwerken. We lazen over huizen met een commandocentrum, zwembaden die worden verwarmd met windenergie, en robots die zichzelf opladen. We waren erg onder de indruk van alle vernieuwende ideeën. Maar de beste kwamen volgens ons van broer en zus Bram en Zanna Schoots (6 en 8 jaar) en van Nathan Schuijt (11 jaar). Zij dachten verder dan zonne- en windenergie. Het huis van de toekomst, weten we nu, draait op regen-energie!

#0

Vrolijk huis

Bram en Zanna ontwierpen een vrolijk huis (mét glijbaan) dat elektriciteit opwekt door regenwater langs een rad te laten stromen (zie foto). Dit water belandt vervolgens in de vijver en komt daarna mooi van pas voor de moestuin. Ook Nathan kwam met het idee om stroom op te wekken met regenwater; hij bedacht hiervoor speciale regenpanelen.

Bram en Zanna hebben met hun idee een robot gewonnen, en Nathan een iPad. Vier andere kinderen wonnen een troostprijs.

Aan iedereen die meegedaan heeft: bedankt voor jullie inzendingen en creativiteit!

Lees de kinderverhalen over de energietransitie

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.