Filteren
Smarthome

Niks missen van uw favoriete thema’s? Krijg een melding bij elk nieuw artikel!

Thema's volgen

In een moderne, slimme woning communiceren systemen, installaties en apparaten met elkaar. Ze geven informatie door aan elkaar en aan u. De techniek die dat mogelijk maakt noemen we domotica. Met behulp van domotica wordt wonen comfortabeler en duurzamer.

In een smarthome heeft de domotica ervoor gezorgd dat de woning in alle opzichten past bij uw wensen en uw leefstijl. Bovendien gaat een smarthome héél efficiënt om met de beschikbare (duurzame!) energie. De verwarming, de zonnepanelen, de verlichting, de zonwering; alles is afgestemd op optimaal comfort en een minimaal energieverbruik.

Het smarthome is al lang geen ‘huis van de toekomst’ meer, veel mensen wonen er al in. Maar nog steeds worden woningen steeds slimmer en komen er nieuwe, geavanceerde technieken bij. Bent u geïnteresserd in onderwerpen die te maken hebben met smarthome? Wilt u weten hoe úw woning slimmer, comfortabeler en duurzamer kan worden? Op Zorgeloos Wonen vindt u onder het thema smarthome tientallen artikelen. De artikelen besteden aandacht aan actuele ontwikkelingen op het gebied van slimme woningen en domotica, maar ze geven ook achtergrondinformatie en praktische adviezen.