Laat de mechanische ventilatie altijd aanstaan

Douchen, koken, wassen en andere alledaagse activiteiten zorgen voor veel vocht in huis. Wist u dat een gezin van vier personen dagelijks zo’n 7 tot 15 liter vocht produceert? De mechanische ventilatie zorgt ervoor dat al dit vocht naar buiten kan. Maar veel mensen trekken regelmatig de stekker uit de mechanische ventilatie, omdat deze te veel lawaai maakt. Het gevolg: het vocht kan niet weg uit uw goed geïsoleerde woning. Het hoopt zich op en er ontstaat schimmel. Dat is niet goed voor uw gezondheid! Vochtige lucht wordt bovendien minder snel warm. Dus zeker in de winter kan droge lucht u heel wat stookkosten besparen. Mijn tip: laat die stekker zitten en vraag de vakman om een schoonmaakbeurt. Uw ventilatiesysteem zal dan minder geluid maken.

Ventilatiesysteem reinigen

Jean-Pierre Wignand

Meer van Jean-Pierre Wignand

— Werkvoorbereider

Jean-Pierre heeft meer dan tien jaar ervaring als monteur en werkvoorbereider Ventilatie bij Feenstra. Binnenkort gaat hij aan de slag bij Feenstra Verwarming in Groningen. Hij woont in het Friese Harkema, is 38 jaar oud, getrouwd en heeft een zoontje van acht. In zijn vrije tijd peddelt Jean-Pierre in zijn kajak het liefste heel Friesland door en speelt hij computerspelletjes met zijn zoon, die meestal van hem wint.

Jean-Pierre Wignand

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

 • De jong 11 maanden geleden

  Gravatar for De jong

  Bij ons schiet de mech ventilatie steeds van zijn vaste stand. BV stand 1 naar 3. Hierdoor zitten we altijd in het lawaai van de afzuiging. Stekker er al uitgehaald etc. Niks helpt. We zijn helaas net buiten de termijn van 2 jaar garantie volgens de bouwer. Wat kan helpen?

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare De jong 10 maanden geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer, mevrouw De jong,

   Zo op afstand is het moeilijk aan te geven waar het aan ligt. Belangrijk hierbij is om een expert ernaar te laten kijken. Wij kunnen bij u langskomen om de situatie nader te bekijken. Mocht u hier voor openstaan, dan ontvangen wij graag uw volledige contactgegevens, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.