Schimmel in uw ventilatiesysteem belemmert de afvoer van vuile lucht uit uw woning. Daarom moeten schimmels en ander vuil regelmatig uit de luchtkanalen worden verwijderd. Ook moet het systeem worden nagelopen. Schimmel in de luchtkanalen kan namelijk een teken zijn dat uw systeem niet optimaal functioneert.

Schimmel in ventilatiesysteem direct laten verwijderen?

Neem contact op met Feenstra!

Bel: 088 8455 000 

  • Gecertificeerde vakmensen
  • 24/7 bereikbaar, ook op feestdagen
  • Altijd een vestiging bij u in de buurt
  • Oplossingen met respect voor mens en milieu

Waarom zit er schimmel in mijn mechanische ventilatie?

Een ventilatiesysteem voert continu vuile en vochtige lucht af. Daarom vestigen schimmels zich graag in de luchtkanalen en filters. Hoe meer vuil zich in de kanalen en filters ophoopt, hoe beter schimmels het naar hun zin hebben. Schimmel kan in elk systeem ontstaan, maar komt vaker voor in ventilatiesystemen die niet goed functioneren. Wanneer de ventilatiebox vochtige lucht niet efficiënt meer kan afvoeren, ontstaat een vochtiger klimaat en krijgt schimmel meer kans.

Hoe kan ik schimmel in mijn ventilatiesysteem verwijderen?

Het verwijderen van schimmels en ander vuil is een klus die specifieke kennis en gereedschap vereist. U kunt het daarom beter niet zelf doen, maar overlaten aan de ventilatiespecialist. De vakmensen van Feenstra beschikken over de nodige ervaring en middelen om uw luchtkanalen en filters snel en efficiënt schoon te maken. Naast schimmel worden uiteraard ook opgehoopt stof, bacteriën en ander vuil weggehaald. Daarnaast kijken onze vakmensen altijd of de ventilatiebox nog goed werkt, en vervangen ze deze als dat nodig is. Zo functioneert uw systeem weer optimaal. Maak nu een afspraak voor een eenmalige reiniging van uw ventilatiesysteem, of kies voor een serviceabonnement!

Ventilatiesysteem serviceabonnement

Hoe kan ik voorkomen dat er schimmel in mijn mechanische ventilatie ontstaat?

Goed onderhoud kan voorkomen dat schimmel zich in uw ventilatiekanalen nestelt. Wij adviseren om uw complete ventilatiesysteem elke zes jaar volledig schoon te laten maken. Daarnaast moet de ventilatiebox om het jaar worden nagelopen en gereinigd om een optimale werking te garanderen. U kunt hiervoor bij Feenstra een serviceabonnement afsluiten, of kiezen voor een eenmalige reinigingsbeurt. Daarnaast is het belangrijk dat het ventilatiesysteem op de juiste manier is geïnstalleerd. Zo moeten de luchtroosters en afvoeropeningen voor vuile lucht goed op elkaar zijn afgestemd, en niet te dicht bij elkaar worden geplaatst.

Mechanische ventilatie reiniging en onderhoud vergelijken

Waarom kiezen voor Feenstra bij schimmel in de mechanische ventilatie?

Feenstra is gespecialiseerd in mechanische ventilatie. Wij weten exact hoe wij problemen zoals schimmel in het ventilatiesysteem kunnen oplossen en voorkomen. Daarnaast zorgen onze installateurs altijd voor een professionele installatie van de mechanische installatie, waardoor veel problemen worden vermeden. Als u kiest voor deskundig onderhoud van Feenstra, kunt u er op rekenen dat uw systeem schoon en probleemloos blijft werken. Maak daarom direct een afspraak voor ventilatie onderhoud!

Stop schimmel in uw ventilatiesysteem

Bel Feenstra: 088 8455 000

Zie ook:

Ventilatie certificeringen

  • Hier klimaatbureau
  • milieu centraal
  • MmM.png