Maak nú uw zonnepanelen schoon

In het voorjaar (eind maart/begin april) leveren uw zonnepanelen het meeste rendement op. Het rendement zal nog beter zijn, wanneer uw zonnepanelen schoon zijn. Schone zonnepanelen leveren twee tot drie procent meer rendement op.

Reinig de panelen dus voordat het voorjaar aanbreekt. U kunt hiervoor een specialist inhuren, maar wanneer u de panelen eenvoudig en veilig kunt bereiken, kunt u dit ook zelf doen. Gebruik hiervoor geen (agressieve) schoonmaakmiddelen, maar slechts een zachte borstel of zachte doek en gedestilleerd water (demi-water). Het is beter geen kraanwater te gebruiken. De mineralen en kalk in het kraanwater vormen een laagje op de panelen, waar zich weer snel vuil aan zal hechten. U zult dus weer eerder de panelen opnieuw schoon moeten maken. Gebruik ook geen harde borstels of schuursponsjes. De kans bestaat dat hierdoor krassen op het paneel ontstaan, waardoor er rendementsverlies optreedt. Gebruik ook nooit een hogedrukspuit voor de reiniging. Dan bestaat de kans dat er water tussen de cellen en het glas terecht komt.

Naast het schoonmaken van de panelen, is het ook handig om eens een prestatiecheck van uw zonnepalen te laten uitvoeren.

Zon Prestatie Check

Maarten Versloot

Meer van Maarten Versloot

— Hoofdmonteur

Maarten (29) werkte sinds zijn twintigste bij Feenstra. Hij begon bij Isolatie en stapte daarna over naar Feenstra Zon. Inmiddels heeft Maarten de overstap gemaakt naar moederbedrijf Vattenfall. Met zijn advies halen klanten nog steeds het meeste uit hun zonnepanelen. Maarten is erg sportief. Maar sinds hij vader is brengt hij liever tijd door met zijn zoontje dan in de sportschool.

Maarten Versloot

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

  • A Janssen 3 jaren geleden

    Gravatar for A Janssen

    Demi water ipv leidingwater, op zich goed idee, maar vraagt erg veell demie water. Handiger: gewoon schoonmaken met leidingwater en even alleen naspoelen met demi water of een te verwachten regenbui.

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.