Mooi weer én extra energie besparen?

Veel mensen laten de kamerthermostaat het gehele jaar door op dezelfde temperatuur staan of op hetzelfde weekprogramma lopen als in de winterperiode. Hierdoor kan het gebeuren dat wanneer de temperatuur ’s nachts daalt, uw cv-ketel aanslaat. Tijdens de lente en zomer kunt u het beste dit weekprogramma aanpassen, zodat u geen onnodige energie verspilt.

Tijdens de lente

Heeft u ‘s morgens de ketel branden om de binnentemperatuur tot 20 graden te laten stijgen en zet u even later op de dag de deur open, omdat het heerlijk weer is? Het levert een gasbesparing op wanneer u de ochtendtemperatuur op uw thermostaat wat lager zet of u uw thermostaat handmatig instelt.

Tijdens de zomer

Afhankelijk van het type thermostaat dat u in huis heeft, kunt u het programma aanpassen of de zomerstand aan zetten.

Heeft u geen idee welke thermostaat u heeft? Ook hier geldt: u kunt de thermostaat tijdens de warmere maanden altijd instellen op 16 of 17 graden.

Energiebespaartips

Edwin Klok

Meer van Edwin Klok

— Werkvoorbereider

Edwin Klok is techneut in hart en nieren. Ooit gestart als monteur in de elektrotechniek en daarna servicemonteur geworden. Sinds januari 2014 is hij werkzaam bij Feenstra in het hoge noorden. Van servicemonteur naar hoofdmonteur en inmiddels werkvoorbereider. Vakmanschap en Veilig werken zijn de stokpaardjes van Edwin. We werken veilig of we werken niet, we gaan niet eerder weg totdat de installatie van de klant veilig en optimaal werkend kan worden achtergelaten. Edwin zijn passie is mountainbiken, maar hij is tevens gepassioneerd over de nieuwe technieken die een steeds grotere rol gaan spelen. Edwin is getrouwd met Marion en samen hebben zij twee kinderen op de basisschool.

Edwin Klok

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

 • Jos Dekker 52 dagen geleden

  Gravatar for Jos Dekker

  Ik heb mijn klokthermostaat ingesteld 6:00 tot 22:00 dag en de temperatuur 15 graden wat ook de nachttemperatuur is. Als ik thuis ben en het voelt koud aan zet ik de thermostaat handmatig op 20 graden. De ketel gaat door het programma vanzelf om 22:00 uur uit, voor het koud wordt lig ik in bed. Mocht het laat worden dan kan ik altijd nog even de thermostaat weer een zetje geven. Dit is volgens mij de zuinigste manier want bij een vast programma voor opwarmen warmt je huis ook op als je een dagje weg bent.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • A. K. van der Heide 52 dagen geleden

  Gravatar for A. K. van der Heide

  Ik word niet goed van al die cookies.
  Voor mij vaak een reden om de mail meteen weg te doen!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.