Nationale cv-ketel Testdag

De winter begint op 25 september

 • 2
 • 3 min.

De mussen vallen soms nog van het dak van de warmte, maar hij is toch écht in aantocht: Koning Winter. Juist omdat de temperatuur nu nog aangenaam is, is dit hét moment om de cv-ketel te testen. Zodat u straks niet in de kou zit als het er op aankomt. Op 25 september is het weer de Nationale cv-ketel Test Dag. Traditioneel is die dag het officiële begin van het stookseizoen. Heel Nederland zet dan éven de thermostaat op 25 om de centrale verwarming stevig aan het werk te zetten. Doet u mee?

Met een warme woning de winter in

Voor de meeste mensen zijn de zomermaanden de actiefste periode van het jaar, maar dat geldt niet voor de cv-ketel. Die houdt in de zomer een lange pauze en gaat meestal pas in oktober weer echt aan het werk. Pas op de eerste koude, gure en donkere dagen moet de centrale verwarming in uw huis weer flink aan de slag. Is er iets mis met de installatie, dan is dát het moment waarop u de storing ontdekt. Met als gevolg dat u en uw gezin in de kou zitten. Dat kunnen we maar beter voorkomen. Check uw cv op 25 september: de Nationale cv-ketel Test Dag. Als zich dan een probleem voordoet, is er nog tijd genoeg om de installateur langs te laten komen.

Even testen en u weet zeker dat u goed zit

Een eenvoudige test is op 25 september voldoende om vast te stellen dat uw ketel doet wat 'ie moet doen. Meedoen aan de Nationale cv-ketel Test Dag is heel makkelijk.

Drie stappen

 1. Draai drie radiatoren (meer mag ook) helemaal open.
 2. Zet de thermostaat op 25 graden.
 3. Laat de thermostaat minstens een half uur op 25 staan.
Gerelateerd
Cv ketel storing

Cv-ketel storingen los je op in de zomer

Lees meer

Waar moet u op letten?

 1. Als alles in orde is, wordt het 'lekker' warm in alle kamers waar u de radiator hebt opengedraaid. Niet? Maak dan gebruik van de speciale storingstool van Feenstra. Komt u er met dit handige hulpmiddel niet uit, dan kunt u een afspraak maken met een servicemonteur
 2. Wordt een van de radiatoren die u hebt opengedraaid niet goed warm? Dan is de waterdruk misschien te laag. U kunt dat controleren op het display van uw cv-ketel. Is de waterdruk inderdaad te laag, dan moet u het systeem bijvullen. Omdat dat voor niemand dagelijks werk is, hebben we er een handig en helder instructiefilmpje over gemaakt.
 3. Wordt niet de héle radiator warm? Dan is het waarschijnlijk nodig om de radiator te ontluchten. Ook dat kunt u vrij eenvoudig zelf, maar ook in dat geval begrijpen we dat het misschien geen routineklusje is. Dus hebben we ook voor het ontluchten van de radiator een praktisch filmpje gemaakt.
 4. Maakt de radiator borrelende geluiden? Ook dan is ontluchten de oplossing. 
 5. Ruikt u een vreemde geur? Dat is meestal geen reden voor paniek. Met name bij wat oudere ketels ruikt u aan het begin van het stookseizoen de geur van stof dat warm wordt. Die geur zal snel weer verdwijnen. Duurt het langer, dan kan er iets anders aan de hand zijn. Maak dan even een afspraak met een servicemonteur.

Waarom is het goed om mee te doen?

Niemand zit graag in de kou. En áls het gebeurt, wilt u dat het probleem snel verholpen wordt. Merkt u op de eerste écht koude dag dat uw centrale verwarming niet goed werkt, dan bent u waarschijnlijk niet de enige. En dan is het niet zeker dat de monteur snel bij u op de stoep staat. Als u op 25 september al ontdekt dat er iets niet in orde is, is er nog geen haast bij en kunt u een afspraak met de monteur plannen voor een moment dat ú goed uitkomt. Het is dus vooral in úw belang om mee te doen met de Nationale cv-ketel Testdag. Zet 'm op 25 september op 25!

Gerelateerd
Eerste hulp bij cv ketel storing

Eerste Hulp Bij Storingen

Lees meer

Zet 'm op 25 en maak kans op een iPad!

Uit onderzoek van Feenstra blijkt dat ruim driekwart van de mensen met een centrale verwarming de installatie vóór het stookseizoen test. Dan wilt u toch niet achterblijven? Zet 't meteen even in uw agenda: 25 september is Nationale cv-ketel Testdag. 

Doet u mee en deelt u uw ervaringen op de Nationale cv-ketel Testdag met Feenstra? Dan maakt u ook nog eens kans op een iPad! Kijk meteen even op de website. 

Maak kans op een iPad met Zet 'm op 25


Meer over deze tags


Plaats reactie

Reacties

 • Henk van Wessel 4 uren geleden

  Gravatar for Henk van Wessel

  Een half uur gasverspilling !!! Doen we niet aan mee meneer Feenstra

 • Gerrit 44 minuten geleden

  Gravatar for Gerrit

  dan zit nuon er weer warm bij €