Een storing aan uw cv-ketel kunt u herkennen aan het feit dat er opeens geen warm water meer uit de kraan komt of de verwarming het niet meer doet. Feenstra helpt u graag zo snel mogelijk met uw cv-ketel storing. 

Cv-ketel storing zelf verhelpen

Waarom wachten op een monteur als u zelf de cv-ketel storing kunt oplossen? Sommige storingen kunt u namelijk eenvoudig zelf verhelpen. Zo heeft u direct weer een warm huis en warm water.

Doorloop de stappen van de storingstool en binnen één minuut weet u of en hoe u de cv-ketelstoring zelf kunt verhelpen. Komt u er niet uit, dan staat Feenstra vanzelfsprekend voor u klaar.

Storing cv-ketel zelf oplossen

Cv storing niet opgelost?

Indien u een cv-ketel onderhoudscontract bij Feenstra heeft, wordt u volgens de betreffende voorwaarden geholpen. Heeft u geen abonnement? Geen paniek. Ook dan kunt u op ons rekenen en verhelpen wij graag de storing. Hiervoor is het spoedhulp starttarief € 49,50. Dit zijn de voorrijkosten. Hierna betaalt u apart voor arbeidsloon en materiaal. Onze monteur neemt altijd van te voren de exacte kosten met u door. Pas na uw akkoord, zullen de werkzaamheden uitgevoerd worden.

Bel Feenstra: 088 8455 000

Storingsdienst Feenstra

 • 24/7 bereikbaar, ook op feestdagen
 • Storing? Zo snel mogelijk verholpen
 • Ook als u geen Feenstra klant bent

Onderhoud voorkomt cv-ketel storingen

Door periodiek cv-ketel onderhoud voorkomt u dat de ketel verkeerd is ingeregeld en dat onderdelen van uw cv-ketel verroesten of onnodig snel slijten. Zo worden onnodig gasverbruik en de kans op storingen beperkt. Feenstra heeft verschillende onderhoudsabonnementen voor cv-ketels die u kunt afsluiten.

Cv-ketel onderhoud vergelijken


Cv-ketel Basis

 • 2-jaarlijks onderhoud
 • Voorrijkosten inbegrepen
 • Bij onderhoud arbeidsloon inbegrepen

Bekijk abonnement

Meest gekozen

Cv-ketel All-in

 • 2-jaarlijks onderhoud
 • Voorrijkosten inbegrepen
 • Bij onderhoud & storing arbeidsloon en materiaalkosten inbegrepen

Bekijk abonnement


Cv-ketel APK+

 • Eenmalige keuring + onderhoud
 • Vakkundig advies
 • Keuringsrapport

Eenmalige check + onderhoud

 • Keuze uit eenmalig onderhoud of abonnement
 • 800 vakmannen; altijd iemand in de buurt
 • Meer dan 200.000 huishoudens gingen u voor

Wat kunt u zelf doen om storing te verhelpen of voorkomen?

Verwarming ontluchten

Hoort u borrelende geluiden in (een van) uw radiatoren? Dat betekent meestal dat er luchtbellen in uw installatie zitten. U kunt dan het beste uw installatie ontluchten. Met de handige video verwarming ontluchten heeft u dit zo geregeld.

Cv bijvullen

Kijk regelmatig op het display van uw cv-ketel om te controleren of de waterdruk nog hoog genoeg is. Na het ontluchten van uw installatie bijvoorbeeld, is de druk vaak lager en kan het nodig zijn om water bij de cv-ketel bij te vullen. Bekijk de video en u weet gelijk hoe het werkt.

Cv-ketel vervangen kan voordeliger voor u zijn

Heeft u een cv-ketel die al aardig wat jaren meegaat? Dan kan het voordeliger zijn om uw cv-ketel te vervangen. Een cv-ketel gaat gemiddeld zo'n 12 jaar mee en hoe ouder de cv-ketel, hoe meer kans op (dure) storingen. Naast de kosten die u dan maakt voor vervanging van cv-ketel onderdelen, moet u ook rekening houden met de hogere energiekosten door de stijging van het gasverbruik van een oude cv-ketel. In plaats van de cv-ketel storing te verhelpen, is het dan veelal wijzer om een andere cv-ketel aan te schaffen of te huren.

Cv-ketel advies op maat

Meest voorkomende cv-ketel storingen & checklist

In de cv-ketel kunnen verschillende onderdelen slijten en kapot gaan. Sluit daarom altijd een onderhoudsabonnement af. Hieronder de top 5 van cv-ketel onderdelen die storingen geven waar onze monteurs mee te maken krijgen. Feenstra-monteur Erwin komt al vele jaren bij mensen thuis en heeft álles al meegemaakt op verwarmingsgebied. Met deze checklist deelt hij zijn kennis.

Top 5 cv-ketel onderdelen storingen

Hierdoor heeft u geen of nauwelijks warm water en wordt de verwarming erg heet.

De druk in de installatie loopt hoog op, waardoor u continu uw cv-ketel moet bijvullen. De druk zal uiteindelijk opgevangen worden door de overige installatie wat lekkages als gevolg heeft.

Lekkages in de ketel door bijvoorbeeld een kapotte sifon, ontluchter of hydroblok. Hierdoor loopt er water uit de cv-ketel en moet u continu uw cv-ketel bijvullen.

Er worden verkeerde waardes aangegeven, u krijgt nauwelijks warm water of verwarming, de ventilatoren maken lawaai of doen helemaal niets meer en bij een storing aan de pompen wordt het toestel te heet.

Elektronica, zoals aan de branderautomaat. Hierdoor staan er de verkeerde meetwaardes, wordt de ventilator niet meer aangestuurd of gaat het toestel niet branden.

Checklist bij cv-ketel storingen

Reset eerst eens de ketel, of haal de stekker er even uit. Dat kan het probleem al oplossen. Verdwijnt de storing niet? Gebruik dan onze handige webtool om te kijken wat er aan de hand is.

Klinkt voor de hand liggend, maar het komt wel degelijk voor dat mensen tijdens het opruimen of stofzuigen per ongeluk de stekker eruit trekken.

Die kraan kun je ook per ongeluk dicht hebben gedraaid door ertegenaan te stoten. Altijd even controleren dus.

‘Ik kom net terug van een mevrouw die zich zorgen maakte over koude radiatoren. Wat bleek? Haar thermostaat stond op 19 graden en binnen was het 20 graden. Dan slaat de verwarming inderdaad niet aan. Zo simpel kan het zijn.’

Sommige mensen draaien radiatoren dicht om energie te besparen. Dat heeft alleen zin in een ongebruikte kamer. In algemene ruimtes kunt u beter alle radiatoren openzetten.

Dat kan ook de oorzaak zijn van een uitgevallen cv-ketel. Zonder stroom werkt hij nu eenmaal niet.

Moderne ketels ontluchten automatisch het systeem. Maar het kan geen kwaad om dit te controleren door de radiator te ontluchten.

Nagenoeg alle ketels zijn fasegevoelig. Dat betekent dat wanneer de stekker verkeerd om in het stopcontact zit, dat de ketel dan niet goed of zelfs helemaal niet werkt. Dit komt vaker voor dan men denkt, omdat sommige klanten de stekker regelmatig even uit het stopcontact halen (bijvoorbeeld om even te stofzuigen). Tip: Zet met een watervaste stift een streepje op de stekker en op het stopcontact. Op die manier kunt u zien hoe de stekker in het stopcontact hoort.

Certificeringen verwarming

 • 4scios
 • KM kiwa vgm 260x100
 • KvINL
 • KOMO instal
 • Meer met Minder Energie
 • VCA veiligheids checklist aannemers