Welke beveiligingscamera kiezen?

Wanneer u van plan bent uw woning of bedrijf extra te beveiligen is camerabewaking een logische beslissing. Door de vele soorten camerasystemen is het lastig de juiste beveiligingscamera te kiezen voor uw situatie. Kiest u voor een 'plug and play' oplossing, of een bedraad systeem? Op deze pagina vindt u de eigenschappen van alle verschillende soorten bewakingscamera’s. Feenstra geeft u ook graag vrijblijvend advies op maat over de beste camera sets voor uw woning.

Camera's aanschaffen?

Voor direct contact tijdens kantooruren, bel: 088 - 6660670

Of digitaal vrijblijvend advies op maat: 

Camerasysteem advies aanvragen

  • Professionele installatie
  • Bekabelde systemen en daardoor niet hackbaar
  • Gecertificeerde 4MP Full HD camera’s
  • Eenvoudige bediening via de app

Plug and play systemen

Tegenwoordig kunt u relatief goedkoop zogenoemde “plug-and-play” camera’s online of bij de bouwmarkt kopen. De aanschaf van deze camera's is echter niet zonder risico. De goedkope bewakingscamera’s zijn makkelijk te hacken. Daarnaast wordt de privacy van de buren doorgaans niet gewaarborgd bij installatie, terwijl hiervoor strenge regels gelden. Ook als binnencamera zijn deze systemen niet aan te raden. Het signaal hiervan is doorgaans zwak en de beeldkwaliteit is ook niet optimaal.

IP-camera

Een IP-camera kan zowel bedraad als draadloos zijn. Deze camera maakt gebruik van het Internet Protocol, een netwerk waarin de opgenomen beelden op een speciale recorder lokaal opgeslagen en verstuurd worden. Via een app kunt u de beveiligde cameraopnames live bekijken en terugkijken op uw computer, smartphone of tablet. Zo kunt u overal ter wereld zien wat er in uw huis gebeurd. Een IP camera bestaat er in verschillende vormen en formaten.

Infrarood camera

Met een infrarood camera (IR) kunt u niet alleen overdag haarscherpe beelden opnemen, maar ook ‘s nachts. De beveiligingscamera’s maken gebruik van infrarood verlichting en door dit licht kunnen de camera’s zelfs als het aardedonker is tot nog wel 50 meter ver filmen. Bijzonder handig wanneer inbrekers een vals gevoel van veiligheid krijgen in een donkere omgeving. Onze camerasets hebben allemaal infrarood nachtzicht. 

Dome camera

Een dome beveiligingscamera is een verzamelnaam voor camera's die zijn weggewerkt in een bol of koepelvorm. De camera’s hangen doorgaans aan het plafond. Doordat de bewakingscamera verstopt zit in een bol, weten omstanders vaak niet van welke kant er gefilmd wordt. Een pan tilt dome camera heeft een beweegbare cameralens en is daarom doorgaans steeds meer in trek. Ook zijn dome camera's moeilijk te saboteren. Feenstra heeft deze type camera's in haar assortiment.

Ip dahua wit 210202 3312

PTZ-camera

Een PTZ-camera kunt u op afstand besturen. Deze beveiligingscamera kan draaien (Pan), kantelen (Tilt) en in- en uitzoomen (Zoom). Zo kunt u rondkijken in de omgeving waar de camera hangt. De camera’s zijn zowel binnen als buiten toepasbaar. Een nadeel aan deze camera is de slijtage gevoeligheid door de draaiende onderdelen. Wanneer flexibiliteit gewenst is wat betreft de kijkrichting, is een PTZ-camera de beste camera. Feenstra heeft deze type camera's in haar assortiment tegen meerprijs.

Bullet camera

Bij een bullet camera is de camera in een koker geplaatst, waardoor hij iets weg heeft van de loop van een pistool. In de behuizing kunnen zowel de lens, beeldchip en andere componenten worden verwerkt. De bullet camera heeft erg veel weg van de dome. Hij is wel minder vandaalbestendig, want met geweld kan de camera worden verdraaid. Advies is daarom om de camera altijd op een minimale hoogte van 2.6 meter te hangen. Feenstra heeft deze type camera's in haar assortiment.

CCTV camera

CCTV (closed-circuit television) is een gesloten tv-systeem. Dit betekent dat de opgenomen beelden van CCTV-camera’s niet door andere systemen of personen kunnen worden bekeken dan de systemen die aangesloten zijn op het gesloten circuit. Deze beelden kunnen indien nodig wel als bewijsmateriaal dienen voor een misdrijf. Deze camera’s worden vaak toegepast in het openbaar om vandalen en criminelen af te schrikken.

Analoge camera

De analoge bewakingscamera wordt al jaren gebruikt in alarmsystemen en maakt géén gebruik van het internet. Analoge camera's zijn hierdoor betrouwbaar, maar tevens maakt dit het niet mogelijk de beelden via een app terug te kijken. Ook qua beeldkwaliteit loopt de camera achter op de IP-camera. Hierdoor is een analoge camera ongeschikt voor huisbeveiliging. Feenstra heeft deze camera niet in haar assortiment.

Bewakingscamera buiten versus binnen

Zoals u hoogstwaarschijnlijk al had verwacht kunt u indoorcamera’s niet zomaar buiten ophangen. Wanneer u de omgeving buitenshuis wilt monitoren moet u gebruik maken van een speciale buitencamera. Deze camera’s zijn namelijk stof- en waterdicht en beschermd tegen condensatie, zodat u buiten ook altijd scherpe beelden opneemt.

Kies de beste beveiligingscamera's

CameraCompleet

Camera Compleet

Vanaf 33,15 per maand

Keuze uit Bullet en Eyeball camera's (3MP) IR 30 meter, nachtzicht 0 Lux 1 TB geheugen recorder Bedraad systeem Incl. 24/7 all-in service & onderhoud Nu tijdelijk de eerste 3 maanden 50% korting!

Bekijk het hele pakket

Meest gekozen

CameraRoyaal

Camera Royaal

Vanaf 36,50 per maand

1 Bullet + 1 Eyeball camera (4MP) Camera met 2.7 - 13.5 mm motorzoom IR 50 meter, nachtzicht 0 Lux 1 TB geheugen recorder Bedraad systeem Incl. 24/7 all-in service & onderhoud Nu tijdelijk de eerste 3 maanden 50% korting!

Bekijk het hele pakket

CameraCompleet

Camera Compleet

Vanaf 33,15 per maand

Keuze uit Bullet en Eyeball camera's (3MP) IR 30 meter, nachtzicht 0 Lux 1 TB geheugen recorder Bedraad systeem Incl. 24/7 all-in service & onderhoud Nu tijdelijk de eerste 3 maanden 50% korting!

Bekijk het hele pakket

Meest gekozen

CameraRoyaal

Camera Royaal

Vanaf 36,50 per maand

1 Bullet + 1 Eyeball camera (4MP) Camera met 2.7 - 13.5 mm motorzoom IR 50 meter, nachtzicht 0 Lux 1 TB geheugen recorder Bedraad systeem Incl. 24/7 all-in service & onderhoud Nu tijdelijk de eerste 3 maanden 50% korting!

Bekijk het hele pakket

Advies beveiligingsexperts Feenstra

Wanneer u kiest voor de camerabewaking van Feenstra krijgt u altijd professionele installatie inclusief certificaat en rekening houdend met privacywetgeving. Wij werken uitsluitend met bekabelde systemen, waardoor de camerabewaking uiterst moeilijk hackbaar is. Om de veiligheid te waarborgen installeert Feenstra enkel gecertificeerde bedrade bewakingscamera’s. De camerasystemen van Feenstra zijn naar uw wensen op maat samen te stellen. De camera’s in het pakket zijn gecertificeerde 4K Full HD IP-camera’s met infrarooddetectie. Welk pakket u ook kiest, de beveiligingscamera sets hebben altijd camera bediening via de app. Wilt u onze camerasystemen nog een keer vergelijken? Raadpleeg dan onze vergelijkingstabel. Omdat u waarschijnlijk niet iedere dag een beveiligingssysteem aanschaft, kunt u geheel vrijblijvend advies op maat aanvragen van onze vakspecialist. Interesse? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies camerabewaking

Feenstra huisbeveiliging certificeringen

  • Feenstra Meldkamer Pac
  • KM req 260x100
  • Borg certificaat beveiliging
  • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
  • InstallQ aantoonbaar beter Feenstra