Inbraak voorkomen

We denken allemaal dat een inbraak ons niet zal overkomen. De sloten van de woning zijn van voldoende kwaliteit en de buitenverlichting is afdoende. Echter iedereen vergeet wel eens het licht aan te doen als ze van huis gaan, waardoor het huis er onbewoond uit ziet. Of bij het snel even boodschappen doen de deur niet op slot te draaien. Inbrekers zijn erg blij met dit soort dingen. Wist u dat er elke 11 minuten in Nederland een inbraak plaats vindt? Inbraakpreventie bestaat uit vele manieren om uw huis en dierbaren beter te beschermen en te zorgen voor een veilig gevoel. Zo is volgens de Rijksoverheid 1 op de 4 inbraken eenvoudig te voorkomen door alleen al de deur op slot te doen.

Inbraakbeveiliging

Kans op inbraak

Is uw huis een veilig thuis? Doe de gratis Veilig Wonen Check en u weet het direct.

Start Veilig Wonen Check

Inbraak postcodecheck

Een overzicht van de inbraken in uw buurt kunt u terugvinden bij Misdaad in Kaart. Dit is een initiatief van de politie met lokaal nieuws en informatie uit uw woonwijk. In het overzicht van Misdaad in Kaart kunt u in één oogopslag zien hoeveel woninginbraken en pogingen tot woninginbraken er in de afgelopen drie maanden in uw buurt zijn geweest. Zodat u de nodige maatregelen kunt treffen om de kans op een woninginbraak te verkleinen.

Inbraakpreventie

Hoe voorkomt u een inbraak? Voor een goede beveiliging van uw woning adviseert de politie doorgaans om een alarmsysteem te laten installeren. Een alarmsysteem maakt een woning onaantrekkelijk voor inbrekers en de kans is groter dat bij een poging tot inbraak de inbrekers worden gepakt. Maar er zijn ook een aantal simpele maatregelen om uw woning en woonomgeving veiliger te krijgen, die u zelf kunt nemen.

Inbraakpreventie

Een inbraak wilt u niet meemaken...

Er zijn veel verschillende inbraakmethoden

Inbrekers proberen steeds wat nieuws. Altijd op zoek om in nog minder tijd een woning binnen te dringen en het liefst
met een techniek waarbij geen lawaai gemaakt wordt. En is zo'n nieuwe inbraaktechniek succesvol, weten we helaas
uit ervaring dat zulke fenomenen zich snel uitbreiden.

Veel gebruikte inbraakmethoden

Anti inbraak tips

Allereerst moet u natuurlijk de politie bellen en aangifte doen. Tot die tijd is het raadzaam uw huis niet op te ruimen en de eventuele schade niet te herstellen. Wat kunt u zelf doen nadat er ingebroken is?

Bij Janny Pool werd ingebroken. Lees hier het waargebeurde verhaal van deze Feenstra klant.

Tips na inbraak

Beveilig u zelf en uw woning

Er wordt vaak gezegd dat als inbrekers binnen willen komen, ze dat toch wel lukt. Des te belangrijker is het om een goed alarmsysteem te hebben. Zelfs als het inbrekers lukt om binnen te komen geeft het systeem alarm en zullen ze zich snel uit de voeten maken of grijpt de politie ze in de kraag.

Welk alarmsysteem past bij u?

Feenstra huisbeveiliging certificeringen

  • Feenstra Meldkamer Pac
  • KM req 260x100
  • Borg certificaat beveiliging
  • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
  • InstallQ aantoonbaar beter Feenstra