Menu

Veel gebruikte inbraakmethoden

Poging tot inbraak: de meest voorkomende inbraakmethoden

De ouderwetse koevoet wordt bijna niet meer gebruikt omdat deze methode veel te veel lawaai maakt, waardoor de kans om betrapt te worden groot is. Met de nieuwe inbraaktechnieken is het risico om betrapt te worden kleiner omdat er minder lawaai bij gemaakt wordt en het allemaal veel sneller gaat. 

Hieronder een overzicht van de nieuwste en meest voorkomende manieren van inbreken en tips hoe u het inbrekers zo lastig mogelijk maakt.

Babbeltruc

Personen die met een smoes uw huis proberen binnen te komen.

Alles over de babbeltruc

Cilindertrekken

De cilinder afbreken of uit het slot trekken door er een schroef in te draaien en mechanisch druk op te bouwen.

Alles over cilindertrekken

Bulgaarse methode

Een cilinder dat uit het slot steekt wordt met een tang afgebroken.

Alles over de Bulgaarse methode

Via de bovenramen

Bovenlichtjes zijn de kleine raampjes boven een ander raam. Hierdoor kunnen inbrekers makkelijk naar binnen. Sluit deze af als u weggaat of plaats een barri√®restang.

Flipperen

Met een stuk plastic wordt aan de buitenkant de sleuf van het slot terug gedrukt. Te voorkomen door de deur altijd op (nacht)slot te draaien en eventueel een beveiligingsstrip te plaatsen.

Gaatjes boren

Onder het slot wordt een gat geboord. Vervolgens wordt met een hulpstuk de sleutel omgedraaid die nog in het slot zit of wordt er met ijzerdraad geprobeerd het slot te openen. Plaats sloten die met een sleutel afsluitbaar zijn.

Hengelen

Met een stuk ijzer door de brievenbus wordt de deurklink naar beneden getrokken. Draai de deur op slot en haal de sleutels uit het slot. Of sluit de brievenbus af.

Openwrikken

Het openbreken van een deur of raam gebeurt veelal met een breekijzer/koevoet of schroevendraaier. Plaats daarom goed hang- en sluitwerk in stevige kozijnen. 

 

Insluipen

Inbrekers maken gebruik van openstaande ramen of deuren. Vooral populair bij mooi weer. Sluit dus altijd de ramen en deuren als u weggaat of u ergens anders in de woning bent.

Weet u eigenlijk hoe inbraakveilig u woont?

Met onze handige tool bent u daar zo achter.

Start Veilig Wonen Check