Duurzaam verbouwen?
De overstap maken naar compleet aardgasloos wonen. Of eerst maar eens uw woning heel goed laten isoleren. Vindt u het ook een mooi moment voor zo’n verbouwing? Of wacht u liever nog even? Als het aan John van den Dungen ligt, manager Smart Home bij Feenstra, is nú de tijd rijp voor duurzame investeringen. Lees hieronder waarom.
Allereerst: de toekomst is altijd onzeker, zo ook die van duurzame energie. ‘Ik begrijp het heel goed als iemand twijfelt over een grote investering’, vertelt Van den Dungen. ‘Er zijn onzekerheden. De overheid staat erg positief tegenover duurzaamheid, maar niemand weet hoe het precies zal gaan met bijvoorbeeld de subsidies, de terugleververgoeding en de belasting op energie. Ook zijn deskundigen het niet eens over welke techniek of energiebron voorrang moet krijgen. Kortom: we weten niet hoe de wereld er over vijf, tien of twintig jaar uitziet.’
Toch heeft Van den Dungen maar één advies: investeer dit jaar nog in duurzaamheid. En wel om de volgende zeven redenen.
Plaats reactie
Reacties
maria 33 dagen geleden
Aardgas zal inderdaad duurder worden met de jaren. Ik vind koken op gas fijn, maar nu we onze keuken aan het verbouwen zijn heb ik toch voor een inductiekookplaat gekozen. Ik ben erg benieuwd, het voelt sowieso als een stap in de goede richting wat betreft duurzaamheid.
André vanHam 3 jaren geleden
Gewoon afwachten Niets is zo onbetrouwbaar en onvoorspelbaar als de regel en wetgeving van onze overheid
Feenstra Webcare André vanHam 3 jaren geleden
Beste meneer Van Ham,
Bedankt voor uw bericht. Afwachten is natuurlijk ook een optie. Bekijk de volgende link voor meer informatie: https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/duurzaam-investeren-of-slim-afwachten. Houd onze platform goed in de gaten. Zo blijft u altijd up-to-date.
Met vriendelijke groet,
Feenstra Webcare
J.J. Smit 3 jaren geleden
Heel mooi allemaal, maar je moet er wel geld voor hebben. extra hypotheek ook leuk maar als je 66 bent en je moet nog een flink bedrag betalen van je hypotheek in 8 jaar, wat dan?
Feenstra Webcare J.J. Smit 3 jaren geleden
Beste meneer Smit,
Wij willen u bedanken voor uw reactie. Via ons platform houden wij mensen op de hoogte over onder andere de energietransitie. Zo kunnen mensen door gedragsaanpassing ook hun bijdragen leveren. Bekijk de volgende link voor meer informatie: https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/energietransitie.
Met vriendelijke groet,
Feenstra Webcare
bruynesteyn 3 jaren geleden
https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/05/anti-gasgekte-130826w/Alsof Gronings gas het enige aardgas van Nederland is (de helft komt nu nog uit andere Nederlandse velden), alsof het Groningse gas het enige aardgas is dat wereldwijd beschikbaar zou zijn (het is wellicht een paar promille) en alsof aardgas kwalijker is voor natuur, milieu en klimaat dan de alternatieven (integendeel). En alsof de Nederlandse huishoudens de Nederlandse grootconsumenten van aardgas zouden zijn (zij nemen slechts een kwart van het gas af).
Perry Franken bruynesteyn 21 maanden geleden
geheel eens met bruynesteyn, er zijn gelukkig nog mensen die overzicht hebben.
CO2 is op zich niet schadelijk en nodig voor de fotosynthese waarbij glucose en zuurstof worden gevormd, het is alleen een kwestie van maat houden, dus veel groen in stand houden en vooral matigen in industrie en vliegverkeer
c mulder 3 jaren geleden
Ik krijg buikpijn van deze mailtjes.
Hoe ziet u het voor zich om een 100 jaar oude vrijstaande woning energieneutraal te maken.
Wie hier aan wil verdienen is mij duidelijk!
wilma 3 jaren geleden
M.i. geldt de huidige "6% omzetbelasting voor bouwgerelateerde arbeid" alleen voor arbeid betreffende energiebesparende maatregelen.
De indruk wordt gewekt dat alle arbeid door aannemers en installateurs nog onder de 6% regeling valt en dat is m.i. dus onjuist.
Feenstra Webcare wilma 3 jaren geleden
Beste mevrouw Wilma,
Naar aanleiding van uw bericht hebben we de tekst aangepast. Wij willen u hartelijk bedanken voor uw feedback.
Met vriendelijke groet,
Feenstra Webcare
Jan wilma 3 jaren geleden
Dat klopt Wilma is alleen van toepassing op de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar onder het 6%-tarief. Voorbeelden van isolatiemateriaal zijn:
glaswol
steenwol
piepschuim
(isolatie)glas
polyurethaan (PUR/PIR)
Deuren, kozijnen en riet zijn voorbeelden van zaken die niet gelden als isolatiemateriaal.
J.P.M. de Jonge 3 jaren geleden
Wij wonen in een appartement op de 5e etage. Kun je daar een warmtepomp installeren, die ook nog functioneert?
Feenstra Webcare J.P.M. de Jonge 3 jaren geleden
Beste meneer, mevrouw De Jonge,
Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle woningen in Nederland verduurzaamd zullen gaan worden, dus ook appartementencomplexen. Veelal hebben meer woningen onder één dak collectieve systemen, dus zal een individuele bewoner in overleg moeten gaan met de Vereniging van Eigenaren. Indien u de woning huurt zal de woningcorporatie het voortouw hierin dienen te nemen.
Via de link vind u meer informatie: https://www.gawalo.nl/klimaattechniek/nieuws/2018/04/warmtepompen-installeren-gestapelde-bouw-uitdagingen-en-oplossingen-1016011
Met vriendelijke groet,
Feenstra Webcare
Er zijn nog geen reacties.