Afzuigkap met of zonder motor?

Reinigen belangrijk voor schone lucht

Ze worden veelal door elkaar gehaald: motorloze en gemotoriseerde afzuigkappen. Een motorloze afzuigkap is aangesloten op het ventilatiesysteem van uw woning, een gemotoriseerde afzuigkap heeft een directe afvoer naar buiten. Veelal is de afzuiging van een gemotoriseerde afzuigkap sterker dan de afzuiging van een afzuigkap zonder motor.

Heeft u deze laatste en ventileert u verder voldoende, dan zou de afzuiging in uw woning conform de gestelde normen moeten zijn. Wel wil ik met name voor deze laatste vormen van afzuiging in de keuken er op wijzen dat het belangrijk is dat de ventilatiekanalen conform de normen worden gereinigd. Uw ventilatiesysteem moet immers niet alleen de standaard vervuilde lucht afvoeren, maar ook bijvoorbeeld de vette baklucht uit uw keuken.

Meer weten over uw ventilatiesysteem? 

Edo Lubbers

Meer van Edo Lubbers

— Ventilatiemonteur

Met zijn eeuwige interesse in techniek  en nieuwe systemen voelt ventilatiemonteur Montage Edo Lubbers (1981) zich al sinds 2005 als een vis in het water bij Feenstra. Hij volgt voortdurend opleidingen om zijn technische kennis steeds weer op een hoger niveau te brengen. Ook andersoortige opleidingen die hem tijdens zijn werk van pas kunnen komen (BHV/EHBO) hebben zijn interesse. Naast de techniek, hecht Edo ook grote waarde aan het dagelijkse contact met klanten. Edo is getrouwd met Cindy en samen hebben zij dochtertje Iza (2015). In zijn vrije tijd maakt Edo er graag een gezellige boel van: carnaval, kermis, het maken van muziek, voetbal… Daar maakt hij graag tijd voor vrij.

Edo Lubbers

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.